Diervriendelijke muizenval
  • Diervriendelijke muizenval
  • Diervriendelijke muizenval

Diervriendelijke muizenval (2 stuks)

Artikelnummer: 1236
€ 8,95

Betaalmethodes Ongediertewinkel.nl

OF

Voor 17.30 besteld, morgen in huis.

Thuisbezorgd voor €6,50

Levering in Nederland Nederland en België België met PostNL.

Snel overzicht

Met de diervriendelijke muizenval kunt u diervriendelijk muizen vangen. De muizenval heeft 1 ingang.

Productbeschrijving

De diervriendelijke muizenval is de laatste jaren sterk in opkomst. Doordat de val een meer humane en milieuvriendelijke oplossing is om muizen buiten de deur te houden, worden ze steeds meer verkocht. Want zeg nou zelf, u wil toch ook liever muizen levend vangen? Hiermee kunt u ze uiteindelijk los laten in bijvoorbeeld een bosrijk gebied. Hieronder ziet u tips voor de diervriendelijke muizenval op een rijtje.

Zeven wetenswaardigheden over de diervriendelijke muizenval

1. Er zijn diverse soorten diervriendelijke muizenvallen op de markt. Een bekende val is de kooival, waarbij het beestje niets overkomt en u hem buiten weer ergens kunt bevrijden. Bedenk wel dat op een afstand van minder dan een halve kilometer de muis de weg naar uw woning kan terugvinden. Dit komt omdat hij onderdeel is uit een roedel met een afgebakend territorium dat hij niet zal willen verlaten. Het levend vangen van een muis kan overigens voor hem een shockerende ervaring zijn, wat alsnog de dood tot gevolg kan hebben.

 

2. De bekendste diervriendelijke muizenval die u kunt kopen zijn de zogeheten klapvallen of knijpvallen. Hierbij wordt de muis in één keer gedood. Dit klinkt minder erg dat het is, want de muis sterft dan namelijk een heel snelle dood. Bij het gebruik van gif gaat dit proces langzaam en blijft het stinkende stoffelijk overschot soms dagen in het nestje zitten. Bedenk ook dat u met deze val maar één muis per keer kunt vangen, dus bij een echte muizenplaag hebt u meerdere muizenvallen nodig.

 

3. Behalve kaas kunt u in de muizenval ook noten, pindakaas en honden- of kattenbrokken stoppen. Kaas en pindakaas hebben als nadeel dat het eerder beschimmelt.

 

4. Pleisterplaatsen waar u de diervriendelijke muizenval goed kunt neerzetten is naast de entree van hun holletje en bij de vaste looproutes die ze hebben. Muizen nemen altijd graag een vaste veilige route, en die voert dikwijls dicht langs een muur.

 

5. Een minder bekende maar zeer effectieve vorm van een dierenvriendelijke muizenval is een elektrisch apparaatje dat ultrasone geluiden voortbrengt. Dit werkt in op het zenuwstelsel van muizen en is niet door mensen waar te nemen.

 

6. Aan onze klanten die kiezen voor gif zeggen wij vaak dat dit wat meer een laatste redmiddel is. De klassieke muizenval is immers veel diervriendelijker. Een muis die gif binnen heeft gekregen sterft immers een heel langzame dood, ten gevolge van verdroging en interne bloedingen. Hij sterft dan in zijn een holletje; een plek waar je meestal niet goed bij kunt om het stinkende lijkje uit te verwijderen. Ook kan zo’n kadaver worden aangevreten door andere dieren.

 

7. Ook is er een diervriendelijke muizenval om een complete muizenplaag mee te bestrijden. Het is een doosconstructie met meerdere ingangen, speciaal ontworpen om een muizenaantal van maximaal twintig in leven te houden. Door te worden gelokt in de val door bijvoorbeeld pindakaas kunnen de muizen er wel in maar er niet uit. U kunt het resultaat met eigen ogen zien door een doorzichtige deksel.

 

Bij Ongediertewinkel.nl treft u een ruime keus aan diervriendelijke muizenvallen.


Eventueel kunt u Ronada ratten en muizen lokstof in de val aanbrengen waardoor de muizen extra worden aangetrokken.

Inhoud: 2 stuks

Ook aanbevolen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Ronada ratten en muizen lokstof

Ronada ratten en muizen lokstof

€ 9,95

Special Price € 7,95

20% korting

Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis
Ongedierteverjager groot

Ongedierteverjager groot

€ 36,95
Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis
Victor levende muizenvangkooi

Victor levende muizenvangkooi

€ 18,95
Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis