Duiven verjagen

Heeft u last van duiven en wilt u zo snel mogelijk de duiven verjagen? Dan bent u bij Ongediertewinkel.nl op het juiste adres. Effectieve vogelwering is een must voor iedereen die te maken heeft met geluidsoverlast van vogels, vernielingen door toedoen van vogels, de dakgoten of schoorstenen waar ze gaan wonen of het meest voorkomende probleem: de uitwerpselen. Duiven zijn een populaire soort als het gaat om dit soort problemen.

 

Ik heb last van duiven

Heeft u last van duiven op uw balkon, in uw tuin of in de boom waaronder uw auto geparkeerd staat? Vogels als duiven, meeuwen en eksters brengen jaarlijks gemiddeld veertien kilo poep voort. Dit belandt veelvuldig in uw dakgoot, schoorsteen, op uw tuinmeubels of de mooie plekjes in uw tuin. Het is zeer begrijpelijk dat dit voor u niet wenselijk is. De uitwerpselen kunnen grotere schade aanrichten dan u misschien in eerste instantie denkt. Regenpijpen en afvoerpijpen kunnen verstopt raken en schilderwerk of pleisterwerk van uw woning kan worden aangetast. Reden genoeg om in te grijpen en maatregelen tegen vogeloverlast/duivenoverlast te nemen.

 

Duiven zijn van zichzelf niet gevaarlijk. Maar toch kunnen ze voor de nodige overlast zorgen. U kunt duiven op verschillende manieren verjagen. Voor uw hebben we de oplossingen op een rijtje gezet zodat u in de toekomst geen last van duiven meer heeft.

 

Duivenpinnen tegen duivenoverlast

Duivenpinnen plaatsen als oplossing tegen duivenoverlast is één van de mogelijkheden. De zuurgraad in de ontlasting van een duif is de oorzaak van de vele schade die wordt toegebracht aan gebouwen en andere voorwerpen. Stadsduiven broeden geregeld op een harde ondergrond, zoals beton en steen. Duiven voorkomen kan het beste worden bewerkstelligd aan de hand van duivenpinnen. Duivenpinnen zijn een goede oplossing voor het voorkomen van de nesten op uw balkon en dak.

 

Dankzij de inzet van duivenpinnen worden duiven voorkomen. Het voorkomen heeft als voordeel dat de schade uitblijft en dat u dus geen geld hoeft te spenderen aan reparaties aan uw huis of andere beschadigde objecten.

 

De duivenstrips van Ongediertewinkel.nl zijn doorgaans een meter. Tussen elke pin zit 5,5 centimeter en ze zijn 11 centimeter hoog. De pinnen zijn van roestvrijstaal en UV-licht bestendig en gaan een leven lang mee. In onze webwinkel vindt u zes varianten van de duivenpin en ook duivenpinnen speciaal bestemd voor de dakgoot. Voordat u duivenpinnen plaatst moet eerst de ondergrond grondig gereinigd worden. Dit is mogelijk met onze speciale flessen met vogeluitwerpselen reiniger. Het is kant en klaar en geschikt voor elke ondergrond.

 

Duivenpinnen van Ongediertewinkel.nl hebben een stompe punt. Op deze manier wordt letsel aan de vogels voorkomen en dus zijn duivenpinnen een diervriendelijke manier om duivenoverlast tegen te gaan.

Vogelnetten tegen duiven

Een andere diervriendelijke manier om duiven te weren is de inzet van een vogelnet. Vogelnetten, ook wel duivennetten genoemd, kunnen vrijwel overal worden geplaatst. Op deze manier voorkomt u dat duiven en andere vogels op een ongewenste plek gaan zitten.  

Vogelnetten zijn bij ons leverbaar in de maten 5 x 5 meter en 10 x 10 meter en verkrijgbaar in de kleuren zwart en zandkleur. De maaswijdte is bij alle modellen 50 millimeter, zodat de meeste vogels geen doorgang zullen krijgen; ze zijn met name bestemd voor vogelsoorten als duiven, reigers en meeuwen. De netten voor vogelwering zijn gemaakt van een sterke kunstvezel die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Onze vogelnetten zijn op maat te knippen en ook leveren wij speciale staalkabels om de netten stevig te bevestigen. In combinatie met deze staalkabels bieden wij u desgewenst nog een kabelspanner, kabelklem, oogringen, netringen of een netringentang.

 

De voordelen van vogelnetten inzetten tegen duivenoverlast:

 • De duivennetten kunnen overal ingezet worden waar vogelproblemen zijn en problemen kunnen worden voorkomen.
 • Minder onderhoud- en schoonmaakkosten omdat het probleem wordt voorkomen.
 • Een duivennet zorgt voor minder ontlasting rondom de gebouwen.
 • Duivennetten zijn diervriendelijk en voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.

 

Staaldraad tegen vogels

Een veel gebruikt middel voor vogelwering is staaldraad, dat u geheel naar wens kunt spannen om vogels weg te houden. De bedrading zorgt ervoor dat vogels niet meer kunnen landen. Indien ze landen op de bedrading wordt hun evenwicht verstoord. Reden genoeg voor de duiven om niet meer te landen op plekken waar staaldraad wordt ingezet als vogelwering. Naast het staaldraad biedt Ongediertewinkel.nl setjes met draadhulsjes, veertjes en posten, om de staalkabels naar wens te monteren.

 

Elektronische vogelverjager

Als u echt een uitstekende vogelwering wenst, raden wij u een elektronische vogelverjager aan. Dit is ook voor duiven verjagen de beste oplossing. Ongediertewinkel.nl biedt verschillende modellen aan. Elk geschikt voor een andere situatie. Zo verschilt het bereik van 10m² tot aan 500m². De één geschikt voor een gemiddelde tuin en de andere voor weilanden en andere grotere oppervlaktes. De vogelverjager werkt op een bewegingssensor, die zichzelf inschakelt zodra er een vogel verschijnt. De gevoeligheid van de sensor kan naar eigen wens worden ingesteld.

 

Vogelverjagers zijn leverbaar vanaf slechts € 22,95 tot de professionele modellen van € 450,-. De elektronische kastjes voor vogelwering werken op batterijen, de duurdere modellen hebben een stroomadapter met snoerlengte van tien meter. Elk model heeft een volumeknop, zodat u het zodanig kan afstellen dat het geluid vogels afschrikt. Het gaat hier om ultrasoon geluid, wat betekent dat het hinderlijk is voor vogels maar uw gehoor het niet kan waarnemen.

 

Andere redenen voor vogelwering

Naast dat vogels zelf voor veel problemen zorgen, zijn er ook andere bijkomstige problemen indien vogels zich nestelen bij uw huis of bedrijfsgebouw. Vogelnesten zijn namelijk broeiplaatsen voor ongedierte. Denk hierbij aan mijten, vlooien en kevers. Het is dus zaak om met een goede vogelwering een vogelnest zo ver mogelijk van uw woning te houden in verband met de hygiëne, eventuele gezondheidsrisico’s, geluidsoverlast en financiële schade.

 

Niet alleen particulieren hebben behoefte aan goede vogelwering. Boeren hebben ook kopzorgen aan de duiven-/vogeloverlast. Goede vogelwering voor akkers en weilanden zijn een verstandige investering voor boeren. Duiven, kraaien en ganzen kunnen voor boeren een grote schadepost zijn en er is veel aan gelegen dit soort vogels te verjagen en weg te houden bij de gewassen.

 

Herkennen overlast van duiven en andere vogels

Om te weten of u maatregelen moet nemen voor duivenoverlast moet u weten of er sprake is van een vogelplaag. Hoe kunt u overlast van duiven en andere vogels herkennen en bepalen wat de beste oplossing? Let op het volgende:

 

 • Vogels die rusten op daken en richels
 • Continue vogelgeluiden
 • Nestmateriaal verspreid in de omgeving
 • Beschadigde voedselvoorraad
 • Uitwerpselen (duivenpoep) op plekken waar de vogels vaak zitten
 • Nesten die dakgoten en afvoeren kunnen blokkeren

 

Vogelwering voor elke situatie

Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende manieren voor duiven verjagen, die u online kunt kopen in onze webwinkel. Het is handig om een middel te selecteren voor een aanpak die past bij uw situatie om vogels te verdrijven. Van duivenpinnen tot een draadsysteem tegen vogels en van vogelnetten tot vogelverjagers. Dit alles is beschikbaar bij Ongediertewinkel.nl.

 

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

 1. Vogelverjager

  Vogelverjager

  De vogelverjager genereert specifieke geluiden waardoor vogels snel verjaagt worden.

  Meer info >

  € 26,95

  Special Price € 23,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Vogelverjager Pro

  Vogelverjager Pro

  Gratis verzending

  Vogelverjager met een bereik van 15 meter. De verjager werkt zowel op batterijen als op stroom met een adapter.

  Meer info >
  € 57,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Vogelverjager

  Vogelverjager + adapter

  Gratis verzending

  Met deze vogelverjager verjaagt u gemakkelijk alle vogels. De vogelverjager heeft een bereik van 500m², wordt geleverd met een adapter en werkt ook op batterijen.

  Meer info >

  € 99,95

  Special Price € 87,95

  12% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Roterende staven tegen vogels

  Roterende staven tegen vogels

  De roterende en reflecterende staven zorgen ervoor dat de vogels zich bedreigd voelen. Hierdoor worden ze dus snel verjaagd.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Afchrikbal tegen vogels

  2 afschrikballen tegen vogels

  De verschillende kleurvlakken bootsen dreigende ogen en een opengesperde bek van een roofvogel na.

  Meer info >
  € 33,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Bird Free(5 stuks)

  Bird Free (5 stuks)

  Gratis verzending

  De gel in de kant-en-klare  bakjes veroorzaakt ultraviolet licht wat door de vogels wordt beschouwd al vuur en vliegen ze dus snel weg.

  Meer info >
  € 49,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Vlieger om vogels te verjagen

  Vlieger om vogels te verjagen

  Gratis verzending

  Stil en erg effectief, de vlieger is altijd aan het werk, ook bij het lichtste briesje. De reflecterende ogen, opvallende kleuren en constante verschillende bewegingen, verjaagt alle vogels.

  Meer info >
  € 179,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Professionele vogelverjager

  Professionele vogelverjager

  Gratis verzending

  Geschatte levertijd: 2 tot 3 werkdagen

  Een professionele vogelverjager om ongewenste vogels op afstand te houden.

  Meer info >
  € 449,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 9. Duracell AA baterijen( 2 stuks)

  Duracell AA batterijen (2 stuks)

  1,5V Duracell AA Alkaline batterijen met een hoge energie, vertrouwde kwaliteit en een langdurig vermogen. Ook goede prestaties bij lagere temperatuur.

  Meer info >
  € 2,75
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Adapter(10 meter)

  Adapter (10 meter)

  Universele adapter van 10 meter voor verschillende ultrasone verjagers.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Duiven verjagen
Minimal Price: 2.75