Fruitvliegjes plaag

Heeft u last van een fruitvliegjes plaag? En wilt u fruitvliegjes bestrijden? Bij Ongediertewinkel.nl bent u op het juiste adres als het gaat om het bestrijden van fruitvliegjes. Bij ons zijn verschillende effectieve producten verkrijgbaar om fruitvliegjes te bestrijden en om fruitvliegjes te voorkomen.

 

U kunt fruitvliegjes bestrijden, weghalen en weghouden met een goed anti middel. Dit vindt u bij ons in de vorm van een val, spray of vliegenlamp. Wat het beste voor u werkt, hangt af van uw situatie. Neem met ons contact op om te zien wat het beste voor u zal werken.

 

Wat zijn fruitvliegjes?

Fruitvliegjes, ook wel drosophila melanogaster genoemd, is een heel klein vliegje (hun lichaamslengte varieert van 1 tot 6 mm) dat zich geregeld laat zien bij rottend fruit en andere voedselbronnen. Fruitvliegen zijn een familie van vliegen. Vooral tijdens warmere dagen komen de fruitvliegjes tevoorschijn. De levensduur van een fruitvliegje is kort maar kan zich in zeer korte tijd snel vermeerderen. Een heuze fruitvliegjes plaag is bij veel mensen het gevolg van rottend fruit.

 

Fruitvliegjes voorkomen

Een fruitvliegjes plaag komt er niet zomaar. Er zijn een aantal redenen waarom u last van fruitvliegjes kunt hebben. En als u ze eenmaal hebt is het heel moeilijk om van fruitvliegjes af te komen. Fruitvliegjes planten zich snel voort en voor u het weet, wemelt het van de kleine vliegjes in uw keuken of op andere plaatsen in en rondom het huis.  

 

Wij hebben voor u een aantal tips om fruitvliegjes te voorkomen:

 

 • Gooi al het rottend fruit en groente weg. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat u last heeft van fruitvliegjes. Zodra u aantal fruitvliegjes ziet, moet u direct het groente en fruit controleren. Alles dat overrijp, open of kapot is moet weggegooid worden. Zo voorkomt u dat de enkele fruitvliegjes uitgroeien tot een fruitvliegjes plaag.
 • Breng lege potjes en flessen naar de recycling. Lege potjes die niet goed zijn schoongemaakt zorgen ook voor fruitvliegjes. Voorkom fruitvliegjes door deze potjes op tijd naar de recycling te brengen en goed schoon te maken.
 • Zorg dat uw keuken schoon is. Maak regelmatig uw keuken schoon. Koelkast en vriezer moeten hierbij niet vergeten worden. Etensresten worden hier vaak over het hoofd gezien, wat fruitvliegjes veroorzaakt.
 • Leeg regelmatig de GFT-afvalbak. Probeer ook eens in de zo veel tijd de GFT-afvalbak schoon te maken. Nog een kleinere kans dat u last krijgt van fruitvliegjes.
 • Laat de afwas niet staan. Hoe verleidelijk het ook is om de afwas tot het laatste moment te laten staan, probeer het direct na de maaltijd te doen. Vooral vieze glazen zorgen voor fruitvliegjes. Voorkom fruitvliegjes door direct de afwas te doen.

 

Fruitvliegjes bestrijden

 

Eenmaal de fruitvliegjes in huis, dan kunnen ze erg vervelend zijn. Ze zijn klein en lijken overal vandaan te komen. De vragen die wij dan ook veel krijgen is als volgt: “Hoe kunt u het beste fruitvliegjes bestrijden?” of “Hoe kom ik van een fruitvliegjes plaag af?“.

 

Fruitvliegjes bestrijden kan op verschillende manieren. Om fruitvliegjes zo snel mogelijk uit uw huis te hebben heeft u bestrijdingsmiddel(len) nodig. Ongediertewinkel.nl biedt verschillende producten aan om van uw fruitvliegjes plaag af te komen.

 

Ons assortiment heeft verschillende vallen voor fruitvliegjes. Deze fruitvliegjes zijn zeer effectief en bevatten veelal een lokmiddel voor de fruitvliegjes. Bekijk de fruitvliegjesval van Doctor Clean.

 

Naast de fruitvliegjesvallen heeft Ongediertewinkel.nl ook effectieve sprays die u kunt inzetten voor fruitvliegjes bestrijding. Niet alleen fruitvliegjes kunnen hiermee bestreden worden, ook muggen, motten en wespen kunnen zeer effectief bestreden worden. Bekijk hier de ongediertespray van Luxan en Topscore.

 

Een ander bestrijdingsproduct tegen fruitvliegjes en andere vliegende insecten zijn de vliegenlampen. Deze vliegenlampen zijn er in verschillende soorten en maten. Elk met een andere eigenschappen. Vliegenlampen met een groot en klein bereik en met of zonder LED verlichting.

 

Naast de vliegenlampen kunt u ook kiezen voor een ventilatorlamp. Met de ventilatorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen. De vliegen worden aangetrokken door de LED lampjes en vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

 

Huismiddelen tegen fruitvliegjes plaag

Net als veel andere insecten houden fruitvliegjes niet van sterke geuren. Goed nieuws: Deze sterke geuren zijn vast wel te vinden in uw keuken. Maak er gebruik van. Over welke middelen tegen fruitvliegjes hebben we het dan? Basilicum, salie, dille, lavendel, knoflook en kruidnagel.

 

Overige tips tegen fruitvliegjes

Wij zijn van mening dat we niet genoeg tips kunnen geven tegen fruitvliegjes. Vandaar deze extra tips tegen een fruitvliegjes plaag:

 

 • Zorg dat u oude sponzen en schoonmaakdoekjes regelmatig vervangt.
 • Sluit deksels op potjes constant goed af.
 • Maak uw afvoer regelmatig schoon.
 • Controller plaatsen waar u groente bewaart. Zo bent u er snel bij indien de fruitvliegjes aanwezig zijn.

 

Fruitvliegjes plaag bestrijden bij Ongediertewinkel.nl

‘Help mij met mijn fruitvliegjes plaag afkomen!’ Is dit een bekende gedachte voor u? Wij helpen u graag verder! Het krijgen van een middel voor fruitvliegjes bestrijden doet u bij ons. Kies dus snel voor fruitvliegjes bestrijden, wegjagen en wegkrijgen en laat ze ook nooit meer terugkomen.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 • Ventilatorlamp

  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis
 • Vliegenlamp 11 Watt

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis
Fruitvliegjes plaag
Minimal Price: 7.95