Zo voorkom je fruitvliegjes voortplanting

Fruitvliegjes zijn vooral in de warme maanden volop aanwezig. Juist wanneer je denkt dat je er geen last van hebt, hoeft er maar even rot fruit in je fruitschaal te liggen om tot de ontdekking te komen dat ze wel degelijk in de buurt waren. In korte tijd kan de schaal of zelfs je complete keuken zijn veranderd in een plaag waar je vervolgens moeilijk vanaf kunt komen. Voordat je kiest voor het bestrijden van deze beestjes, is het eerst goed om meer te weten te komen over fruitvliegjes voortplanting.

 

Honderden eitjes per week

De fruitvliegjes voortplanting is interessant, met name omdat ze zich zó ongelooflijk snel voortplanten. Wanneer je de levensduur van zo’n vliegje te weten komt, kun je ervoor kiezen om niet al te veel waarde te hechten aan enkele tientallen van deze beestjes binnen. Ze leven namelijk maar tussen de 2 en 4 weken. Hun levensduur is afhankelijk van de grootte van de groep en de temperatuur. Met een paar weken zijn ze dood en heb je er geen last meer van, zou je denken. Met de fruitvliegjes voortplanting is het echter zo dat het vrouwtje zeer veel eitjes legt in haar korte leventje. Ze legt er zelfs rond de 100 per dag. Al na een dag ontstaan er larven. De fruitvliegjes voortplanting is dus een belangrijk punt van aandacht voor de bestrijding ervan. Hoewel er steeds meer dood gaan, komen er daarvoor in de plek juist veel meer vliegjes bij. Doe je dus niets aan de fruitvliegjes voortplanting, dan krijg je te maken met een ware plaag.

 

Verschillende producten om fruitvliegjes voortplanting te voorkomen

Mocht je iets willen doen aan de fruitvliegjes voortplanting, dan is het van belang om de volwassen fruitvliegjes te bestrijden. Wanneer er namelijk geen volwassen fruitvliegjes meer zijn, kan er ook geen voortplanting meer plaatsvinden. Voor het bestrijden van fruitvliegjes voorplanting zijn er diverse producten die je hiervoor kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fruitvliegjesval met een lokstof. Hier worden de vliegjes naartoe gelokt waarna ze vast komen te zitten in de val. Dat kan doordat ze de opening terug naar buiten niet meer kunnen vinden of doordat ze vast komen te zitten in een strook met lijm. Ook dit zijn mogelijke opties:

 

 

Snelle levering bij jou aan huis

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, je kunt het product van jouw keuze bestellen via onze webshop Ongediertebestrijding.nl. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om deze diertjes effectief te bestrijden. Zo kun je in korte tijd weer genieten van het warmere weer zonder dat je lastig gevallen wordt door deze beestjes. Wij beschikken over het webwinkel keurmerk, wat laat zien dat je bij ons veilig je aankopen kunt doen. Plaats je vandaag nog voor 16:00 een bestelling? Dan zorgen we ervoor dat deze morgen al geleverd wordt. En dat is fijn, want zo kunt je direct aan de slag met het aanpakken van de plaag.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

12 artikel(en)

 1. Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Deze fruitvliegjesval is ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Insectenafweer in container en afvalbak

  Insectenafweer in container en afvalbak

  Krachtig product tegen insecten in afvalbakken en containers. Dit middel is zeer geschikt tegen maden, larven, fruitvliegjes en vliegen die zich voordoen in de prullenbak.

  Meer info >

  € 15,95

  Special Price € 14,50

  9% korting

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Sprigone tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten bestrijdt snel en effectief vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis.

  Meer info >
  € 17,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Luxan tegen vliegende insecten

  Luxan tegen vliegende insecten

  Spuitbus om zelf vliegende insecten te bestrijden. Met deze puitbus kunnen wespennesten ook makkelijk bestreden worden.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Fruitvliegjesval driehoek

  Fruitvliegjesval driehoek

  Krachtige fruitvliegjesval om veel fruitvliegjes mee weg te vangen. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Aeroxon Fruitvliegjesval

  Aeroxon Fruitvliegjesval

  De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

  Meer info >

  € 11,95

  Special Price € 9,95

  17% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Fruitvliegjesval

  Fruitvliegjesval

  Zeer effectieve fruitvliegjes val. De fruitvliegjes worden aangetrokken door het lokmiddel, gaan de val in maar kunnen er niet meer uit.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp met een bereik van 90m² die vliegen rondom(360°) vangt. De vliegenlamp kan zowel neergezet als opgehangen worden.

  Meer info >

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Vliegenlamp met led

  Vliegenlamp met led

  Door de led lampen in deze vliegenlamp wordt er weinig stroom verbruikt. De vliegenlamp heeft een bereik van 30m².

  Meer info >
  € 28,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Navulling Fruitvliegjesval
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Ventilatorlamp

  Ventilatorlamp

  Met deze Ventialtorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen weg. De vliegen worden aangetrokken door de led lampjes en worden vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Vliegenlamp 4 Watt

  Vliegenlamp 7 Watt

  Kleine vliegenlamp die zowel neergezet als opgehangen kan worden. Het voordeel is dat deze vliegenlamp rondom(360°) vliegen vangt.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Fruitvliegjes voortplanting
Minimal Price: 7.95