Hoe dood je fruitvliegjes?

Iedereen die wel eens met voedsel werkt, of het nu professioneel is of simpelweg omdat u thuis kookt, en dus organisch afval produceert, is ongetwijfeld bekend met de plaag die fruitvliegjes kunnen vormen. Vooral wanneer het warmer weer is en u niet altijd in staat bent om alles af te dekken of snel koud te zetten – bijvoorbeeld wanneer u producten op display hebt liggen of thuis gewoon een tijdje bezig bent in de keuken. Fruitvliegjes komen ook vaak af op vuilnisbakken of containers die organisch afval bevatten. Wanneer u dus niet snel van uw afval af komt, vormt dat ook een risico op fruitvliegjes. Fruitvliegjes zijn onhygiënisch en daarnaast vreselijk irritant. Het is kortom geen prettige ervaring om last te hebben van fruitvliegjes. De grote vraag is dan: hoe dood je fruitvliegjes? Hoe komt u af van deze plaag?

 

Populaire manieren om fruitvliegjes te bestrijden

Er bestaan verschillende manieren om fruitvliegjes te bestrijden. Van huis-, tuin- en keukenmiddelen tot professionele vondsten en middelen om van fruitvliegjes af te komen. Effectieve manieren om van dit vliegend ongedierte af te komen zijn bijvoorbeeld:

 

 • Etensresten en afval zo veel mogelijk afdekken, of ver weg van woon- en leefruimte op een composthoop of in een container weggooien. Zorg dat wat fruitvliegjes aantrekt zich zo ver mogelijk van uw dagelijkse doen en laten bevindt.
 • Mocht dit logistiek of anderszins niet haalbaar zijn, dan kunt u overwegen een bakje met siroop neer te zetten. Vliegend ongedierte wordt aangetrokken door de zoete geur, waarna het verdrinkt.
 • Gebruik een vliegenmepper of vliegenpapier. Een vliegenmepper is echter vrij arbeidsintensief, en geen van beide opties is erg hygiënisch.

 

Professionele manieren om fruitvliegjes te bestrijden

De vraag wordt dan eigenlijk: hoe dood je fruitvliegjes effectief en hygiënisch? Daar zijn gelukkig al verschillende oplossingen op bedacht. Eén daarvan is de vliegenlamp. Een vliegenlamp werkt volgens het principe dat vliegende insecten geneigd zijn naar lichtbronnen toe te vliegen. Wanneer de lichtbron zelf dan heet is, verbranden ze hierin. Een vliegenlamp is zelf echter niet bijzonder heet, maar de lichtbron wordt afgeschermd door een roostertje dat onder stroom staat. Zo vliegen fruitvliegjes zich dood tegen het rooster om of voor de lamp. Naast vliegenlampen met roostertjes bestaan er ook vliegenlampen met kleefplaten. Dus hoe dood je fruitvliegjes? De meest effectieve, betaalbare en duurzame manier is door middel van een vliegenlamp.

 

Investeer in een vliegenvrije omgeving

Een vliegenlamp is even een investering van enkele tientjes, die op langere termijn echter zorgt voor een duurzame vliegenvrije omgeving. De meeste modellen vliegenlampen in ons assortiment zijn bovendien erg licht in onderhoud: geproduceerd met materialen als kunststof, roestvrijstaal en aluminium zijn ze eenvoudig schoon te houden. Bovendien komen de meeste modellen met een opvangbakje voor vliegjes, zodat je het geheel eenvoudig schoon kan maken. Mocht iemand u nog vragen: hoe dood je fruitvliegjes? Dan weet u bij dezen dat u geïnteresseerden kunt doorverwijzen naar Ongediertewinkel.nl. Met behulp van de bestrijdingsmiddelen uit ons assortiment komt u gegarandeerd van uw fruitvliegjesplaag af.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 1. Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Deze fruitvliegjesval is ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Vliegenlamp met led

  Vliegenlamp met led

  Door de led lampen in deze vliegenlamp wordt er weinig stroom verbruikt. De vliegenlamp heeft een bereik van 30m².

  Meer info >
  € 28,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Fruitvliegjesval

  Fruitvliegjesval

  Zeer effectieve fruitvliegjes val. De fruitvliegjes worden aangetrokken door het lokmiddel, gaan de val in maar kunnen er niet meer uit.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Navulling Fruitvliegjesval
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Ventilatorlamp

  Ventilatorlamp

  Met deze Ventialtorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen weg. De vliegen worden aangetrokken door de led lampjes en worden vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Aeroxon Fruitvliegjesval

  Aeroxon Fruitvliegjesval

  De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

  Meer info >

  € 11,95

  Special Price € 9,95

  17% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Fruitvliegjesval driehoek

  Fruitvliegjesval driehoek

  Krachtige fruitvliegjesval om veel fruitvliegjes mee weg te vangen. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Luxan tegen vliegende insecten

  Luxan tegen vliegende insecten

  Spuitbus om zelf vliegende insecten te bestrijden. Met deze puitbus kunnen wespennesten ook makkelijk bestreden worden.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Sprigone tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten bestrijdt snel en effectief vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis.

  Meer info >
  € 17,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Vliegenlamp 4 Watt

  Vliegenlamp 7 Watt

  Kleine vliegenlamp die zowel neergezet als opgehangen kan worden. Het voordeel is dat deze vliegenlamp rondom(360°) vliegen vangt.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp met een bereik van 90m² die vliegen rondom(360°) vangt. De vliegenlamp kan zowel neergezet als opgehangen worden.

  Meer info >

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Hoe dood je fruitvliegjes
Minimal Price: 7.95