Houtworm bestrijden

 

Houtworm bestrijden, elke huiseigenaar van een wat oudere woning krijgt er wel eens mee te maken. Als je je afvraagt ‘Hoe bestrijd ik houtworm’ en ‘wat te doen tegen houtworm’, is de vraag: houtworm bestrijden zelf doen of houtwormbestrijding door een professional? En hoe bestrijd je houtworm? Vraagt het behandelen van houtworm of boktor in huis, in kast, in meubels of in tafel, een degelijke aanpak? Of is het zo maar even een wissewasje?

 

De houtworm en boktor zijn houtaantastende insecten, die je tijdig moet aanpakken als je zaken van hout in goede staat wil houden. Een houtworm is een in hout levende larve, vooral de houtwormkever is een boosdoener. Met name in de zachtere delen van hout boren ze gaten en gangen. Omdat ze niet altijd levend zijn, kun je controleren of er boormeel bij de gaatjes ligt. Je kunt ze herkennen door de gaatjes met een diameter van 1 à 2 millimeter.

 

Hoe houtworm bestrijden, wel of niet zelf doen?

Hoe houtworm bestrijden hangt af van in welke mate ze voorkomen en of de verspreiding niet te omvangrijk is om ze te verwijderen of verdelgen. Houtworm bestrijden in doe het zelf vorm, het houtwormbestrijding zelf doen, is vaak goed mogelijk. Houtwormen doden kan zelfs bijvoorbeeld al heel goed met kleinere houten voorwerpen door ze gehuld in een plastic tas minstens twee weken lang in te vriezen onder de -18 graden.

 

Ook zijn er diverse manieren om het hout goed te behandelen in uw aanpak tegen houtwurm.  Dit ongedierte in hout heeft immers grote hinder van lak, vernis, boenwas, beits en olie. Een (terug)komst van deze insecten in hout voorkom je door een van deze middelen voor houtwormbestrijding te gebruiken.

 

Niet elke houtwormbestrijding is even effectief

Een andere bekende houtwormverdelger is petroleum, maar de werking hiervan is vaak niet effectief. In veel gevallen worden dan namelijk alleen de houtwurmen gedood die aan de oppervlakte zitten, aangezien dit middel er niet zo diep kan intrekken.

 

Soms kan het hout zodanig zijn aangetast dat de houtworm zelf bestrijden geen zin meer heeft en het hout vervangen moet worden. Verbranding van het hout is dan nog de beste optie, om verdere verspreiding van het ongedierte te voorkomen.

 

Houtworm bestrijden kan heel voordelig

Bedenk dat houtworm zelf bestrijden altijd voordeliger is dan een professioneel bedrijf inschakelen voor de houtwormbestrijding. Bij elke methode die je gebruikt, dient de eventuele lak- of verlaag verwijderd te zijn. Vaak wordt gewerkt met een drukspuit, waarbij je voor je veiligheid een masker dient te dragen. Na deze vorm van houtwormbestrijding moet de ruimte 48 uur luchten.

 

Waar middelen voor houtwormbestrijding kopen? Dat doet u het beste bij Ongediertewinkel.nl. Al twintig jaar hebben wij een ruim gesorteerde webwinkel op alle vlakken van ongediertebestrijding. In ons assortiment treft u onder meer:

 

  • Diverse hogedrukspuiten met verschillende literinhoud
  • Veiligheidsbrillen die uw ogen tegen het bestrijdingsmiddel beschermen
  • Een halfgelaatsmasker met ademhalingsfilter
  • Veiligheidshandschoenen tegen de houtworm bestrijdingsmiddelen
  • Een beschermende overall

 

Bestel nu uw producten voor zelf houtwormen bestrijden bij Ongediertewinkel.nl!

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

18 artikel(en)