Houtworm

 

 

Niemand zit erop te wachten: een houtwormplaag! Houtworm richt grote schade aan bij meubels, vloeren en andere voorwerpen van en dus zijn mensen haastig op zoek naar oplossingen tegen houtworm en middelen tegen houtworm. Dit valt allemaal onder de overkoepelende vraag: hoe kun je houtworm bestrijden? Heeft u ook last van houtworm? Wij hebben alle producten in huis om zelf de strijd aan te gaan met houtworm. Houtworm zelf bestrijden was nog nooit zo eenvoudig.

 

Wat is houtworm?

Allereerst de vraag: wat is houtworm precies?

Houtworm is een naam voor insectenlarven die in hout leven. Het betreft vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje. De larven boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, meubels en vloeren beschadigen of vernielen.

 

Het is dan ook een grote ergernis voor veel mensen die te maken krijgen met houtworm. Op ongediertewinkel.nl vindt u alle informatie hoe u op een effectieve manier houtworm kunt bestrijden en welke bestrijdingsmiddelen tegen houtworm ingezet kunnen worden.

 

Houtworm herkennen

Houtworm is dus een verzamelnaam voor de larven van diverse soorten houtwormkevers, onder andere boktor. Houtworm ontstaat wanneer vrouwelijke houtwormkevers eitjes leggen in het hout. Hieruit ontstaan de larven. De larven voeden zich op hun beurt met het hout en eten zich op deze manier een weg door het hout. Antieke meubels en oudere huizen zijn vaak slachtoffer van houtworm vanwege de beperkte behandeling.

 

Hoe kunt u houtworm herkennen?

 

Zoals gezegd eten de larven zich een weg door het hout heen. Dit resulteert in gaatjes in het hout. Aan de hand van deze gaatjes kunt u houtworm herkennen Controleer daarom altijd zo goed mogelijk houten voorwerpen op de aanwezigheid van houtworm zodat u er direct iets tegen kunt doen.

 

Houtworm voorkomen

Het assortiment van ongediertewinkel.nl biedt verschillende bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Met al deze middelen kunt u op effectieve wijze houtworm bestrijden. Ondanks de verschillende oplossingen voor houtworm is houtworm voorkomen beter dan genezen.

 

Ten eerste is het verstandig om op houtworm te inspecteren. Bent u bijvoorbeeld van plan om een (oud) huis te kopen, inspecteer dan goed op houtworm. De tweede maatregel die u kunt nemen tegen houtworm is om uw houten meubelen, vloeren, constructies en andere houten voorwerpen preventief te behandelen. Houtworm geeft de voorkeur aan onbewerkt hout. Hout met een laag verf, was, beits of lak is minder aantrekkelijk voor houtwormen.

 

Tot slot is het belangrijk om ruimtes goed te ventileren. Op deze manier wordt de lucht niet te vochtig en niet te warm. Onverwarmde of natte ruimtes zijn funest. Dit zijn namelijk de ideale omstandigheden voor houtworm in zich voort te planten.

 

Houtworm zelf bestrijden

Indien u last heeft van houtworm en ‘houtworm voorkomen’ te laat is, zijn er verschillende manieren om houtworm te bestrijden. Belangrijk is dat u de beschikking heeft tot goede houtwormbestrijdingsmiddelen. Bij ongediertewinkel.nl kunt u tal van bestrijdingsmiddelen tegen houtworm vinden. Op deze manier kunt u op een eenvoudige manier zelf houtworm bestrijden.

Houtworm zelf bestrijden is niet moeilijk. Bij elk product tegen houtworm die u bij ons kunt kopen is circa 125 ml voldoende voor een oppervlak van een vierkante meter. Wij adviseren hierbij gebruik te maken van één van de speciale drukspuiten voor houtwormbestrijding. Ook adviseren wij u een oogmasker en halfgelaatsmasker op te doen voor uw eigen veiligheid en gezondheid.

De bestrijdingsmiddelen tegen houtworm van ongediertewinkel.nl hebben doorgaans een nawerking van tien jaar. Op deze manier bent u beschermd tegen houtworm voor een lagere periode. Daarnaast zijn de houtwormbestrijdingsmiddelen reuk- en kleurloos. Dit voorkomt dat kostbare voorwerpen worden aangetast door het antihoutwormmiddel. Andere voordelen van antihoutwormmiddelen zijn dat ze geen zware metalen bevatten, een snelle en homogene opname hebben in het hout en het permethrin laag-toxisch is.

 


Houtwormbestrijdingsmiddel of een houtwormbestrijdingspakket

De anti houtworm middelen die u bij ongediertewinkel.nl kunt aanschaffen werken beter dan bijvoorbeeld petroleum. Petroleum bereikt namelijk alleen de bovenlaag van het aangetaste hout. Daarnaast zijn er op internet verschillende ‘oplossingen’ te vinden voor een houtwormplaag. Zo wordt er gesuggereerd dat hout in de over gelegd kan worden om de houtworm te doden. Dit raden wij achter af vanwege de kans op brandgevaar!
Bij ongediertewinkel.nl kunt u houtwormbestrijdingsmiddelen los kopen, maar ook met nodige toebehoren. Denk hierbij aan een drukspuit, handschoenen en een veiligheidsbril.

 

Binnen het assortiment zijn verschillende hoeveelheden van de Perfacs houtwormbestrijdingsmiddel te vinden. Zo bieden wij bestrijdingsmiddel voor houtworm al aan vanaf 1 liter, maar ook in hoeveelheden van 5 liter, 20 liter en 25 liter.

 

Naast de houtwormbestrijdingsmiddelen van Perfacs zijn er ook verschillende hoeveelheden van Embasol houtwormdood te vinden op ongediertewinkel.nl. Hierbij gaat het om hoeveelheden van 0,75 liter; 2,5 liter; en 5 liter.

 

Extra voordeel kunt u verkrijgen indien u kiest voor een alles-in-een-pakket rondom het houtwormbestrijdingsmiddel, u heeft dan alle benodigdheden tot uw beschikking.

 

 

 

Tips tegen houtworm

We hebben besproken wat houtworm precies is; hoe u houtworm kunt herkennen; hoe u houtworm kunt voorkomen en hoe u houtworm kunt bestrijden. We kunnen u echter niet genoeg informatie geven om van uw houtwormprobleem af te komen. Vandaar dat we een aantal overige tips tegen houtworm op een rijtje hebben gezet voor u: 

- Indien u houtworm gaat bestrijden, zorg ervoor dat het hout eerst geschuurd en gereinigd is

- Heeft u last van houtworm op zolder? Zorg ervoor dat u de zolder vooraf leeg haalt

- Behandel onaangetast hout in uw woning met een verduurzamingsmiddel. Zo voorkomt u nieuwe eitjes van houtwormen.

- Indien u hout koopt, controleer het hout dan op aantasting door houtwormen. Let hierbij vooral op hout dat langere tijd in een vochtige ruimte heeft gelegen.