Papiervisje bestrijden

In deze categorie vindt u alle verschillende middelen om papiervisjes te bestrijden. Papiervisjes zijn zelf gemakkelijk te bestrijden met één van de onderstaande bestrijdingsmiddelen.

 

Voordat u begint met de bestrijding is het goed om na te vaan van welk beestje u precies last heeft. Daarnaast vertellen wij graag wat meer over wat papiervisjes zijn, welke gedrag ze vertonen en waarom ze in uw huis leven. Dit helpt u bij het bestrijden van papiervisjes.

 

Papiervisjes – ook wel boekenvisjes genoemd - zijn familie van het bekende zilvervisje. Zoals de naam al aangeeft doen papiervisjes zich graag te goed aan papier, en ander mariaal dat is gemaakt van zetmeel.

 

Ze lijken veel op zilvervisjes maar verschillen toch wel sterk in uiterlijk en gedrag. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze beestjes? Hoe kunt u ze herkennen? En misschien nog belangrijker, wat is er zelf tegen te doen? We leggen het u graag verder uit.

 

Verschil tussen papiervisje en zilvervisjes

Er bestaat nogal wat verwarring, veel mensen denken namelijk dat de beestjes die tussen de boeken en al het papierwerk opvreet, ook zilvervisjes zijn. Dit is omdat ze op het eerste gezicht veel op elkaar lijken. Maar schijn bedriegt. Terwijl zilvervisjes gek zijn op vochtige plekken in huis en schimmels eten, houden papiervisjes juist van droge plekken en eten ze papier, lijm en zetmeel.

 

Hiernaast zijn zilvervisjes eerder te vinden in oudere huizen met vochtige ruimtes. Papiervisjes zijn gek op nieuwe, goed geïsoleerde en warme huizen. De groei van het aantal nieuwbouwwijken heeft er deels ook voor gezorgd dat papiervisjes steeds vaker voorkomen in Nederland.  

 

Hoe herken ik papiervisjes

Papiervisjes zijn liefhebbers van papier en richten hiermee ook veel schade aan. Bedenk bijvoorbeeld dat ze naast boeken in boekenkasten, ook genoegen nemen met archieven papierwerk op de zolder en zelfs schilderijen aan de muur.

 

Belangrijk dus om papiervisjes op tijd te herkennen en ze vervolgens te bestrijden. Hoewel papiervisjes qua uiterlijk veel op zilvervisjes lijkt zijn er wel degelijk verschillen te vinden waarvoor u wel even goed moet kijken.

 

 • Volwassen papiervisjes worden zo’n 15 mm en zijn hiermee vergeleken met het zilvervisje (12 mm) iets langer.
 • Het papiervisje is licht-grijsachtig/bruin van kleur, het zilvervisje heeft een donkergrijze kleur
 • Het beestje leeft in droge en warme (22 graden en hoger) omgevingen zoals een boekenkast of tussen ander papierwerk zoals een archiefkast.
 • Papiervisjes hebben één paar draadvormige antennes op hun kop en achter sprieten zolang als hun lijf.

 

Papiervisjes zelf bestrijden

Papiervisjes kunnen tot wel 300 dagen zonder voedsel. Zo kunnen ze in het ergste geval voor een lange periode schade aanrichten, daarom is het ook het verstandig ze direct te bestrijden.

 

Wij adviseren ten eerste al uw boeken en andere papieren voorwerpen in afgesloten bakken te doen. Deze bakken dient u te behandelen met een van onze sprays tegen papiervisjes. Wat ook altijd goed werkt om er veel te vangen is door een van onze valletjes tegen papiervisjes te gebruiken. Veel van deze producten zijn oorspronkelijk tegen zilvervisjes. Maar deze werken net zo goed ook tegen papiervisjes.

 

Om zelf papiervisjes te bestrijden kunt u dus kiezen uit diverse soorten producten. Zo hebben wij bij Ongediertewinkel.nl verschillende soorten sprayen, (lijm)vallen en ook ultrasone verjagers.

 

Papiervisjes spray

Met een spray kunt eenvoudig de papiervisjes bestrijden door te spuiten op de lastige plaatsen waar ze zich schuilhouden zoals kieren en naden, en op warme plekken zoals onder de boekenkast. Wanneer ze er overheen lopen zullen ze snel doodgaan. Onze sprays hebben een werking van gemiddeld 6 weken.  

 

Lijmvallen tegen papiervisjes

Een oplossing zonder gif in de omgeving te brengen kan een lijmval zijn. Zo’n val beschikt over een sterke lokstof met de geur van koolhydraten waar de beestjes op af komen en op blijven plakken. Dit niet-chemische middel kan dus probleemloos gebruikt worden in een omgeving met kinderen of huisdieren. Onze beste vallen zijn tot wel 6 maanden werkzaam.

 

Ultrasone verjager tegen papiervisjes

Als u het probleem liever op een diervriendlijkere manier wilt oplossen dan hebben wij ook nog diverse ultrasone ongedierteverjagers. Met deze verjagers kunt u verschillende soorten ongedierte verjagen in huis met ultrasone geluid. Dit apparaat is heel makkelijk in gebruik. Enige wat u hoeft te doen is het apparaat op het stopcontact aan te sluiten. Zo bestrijdt u eenvoudig de papiervisjes in huis. Het geluid tevens is niet schadelijk voor het menselijk oor.

 

Tips tegen papiervisjes

Papiervisjes kunnen erg lastig zijn om te bestrijden aangezien ze klein zijn en zich vaak verstoppen op lastige plekken zoals tussen papierlagen en achter behang. Deze visjes leggen hun eitjes op verschillende plekken en om ze effectief uit te roeien zal je dus iedere plek waar ze zitten - en hun eitjes leggen - moeten vinden en behandelen. Maar er zijn wel manieren om een papiervisjesplaag te voorkomen. Enkele voorbeelden geven we hieronder.

 

 • Controleer boekenkasten en schilderijen in huis regelmatig op schade.
 • Bewaar geen belangrijke boeken en papierwerk op warme plekken (op zolder, in de buurt van de CV) of doe dit in afsluitbare plastic boxen. Laat oud papier niet te lang staan.
 • Gebruik kit om kieren en naden dicht te maken. Zodat ze zicht niet makkelijk kunnen verplaatsen door het huis. Zo vermijdt u ook dat nieuwe broedplekken kunnen ontstaan.
 • Ventileer uw huis goed en regelmatig door ramen open te zetten. Daarmee zorg je dat het huis niet te vochtig wordt en wordt het moeilijker voor de papiervisjes om te overleven.
 • Zorg dat behang goed tegen de muur zit zodat ze niet achter de naden gaan zitten.
 • Houdt de temperatuur van uw zolder en andere plekken het liefst onder de 22 graden.

 

Professioneel papiervisjes bestrijden

Papiervisjes kunnen een vervelende plaag vormen. Ongediertewinkel.nl biedt u alle benodigdheden om zelf papiervisjes te bestrijden. Maar mocht het u niet lukken om zelf een plaag te voorkomen en bestrijden dan kunt u nog altijd terecht bij Ronada Ongediertebestrijding. Ronada bestrijdt problemen met papaiervisjes op professionele wijze en voorkomt verdere verspreiding.

 

Hulp bij de bestrijding van papiervisjes?

Als u vragen heeft over onze producten, opzoek bent naar een oplossing of behoefte heeft aan een tip voor de bestrijding van papiervisjes, dan helpen wij u graag verder. U kunt ons zowel telefonisch als via de chat bereiken. Liever direct zelf een einde brengen aan de plaag van papiervisjes? Bestel dan direct een effectief bestrijdingsmiddelen om papiervisjes te bestrijden.

 

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

17 artikel(en)

 1. Zilvervisval

  Zilvervisval

  Door de sterke lokwerking van de speciale klever op basis van koolhydraten worden de zilvervisjes gelokt en gevangen.

  Meer info >
  € 5,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Bayer zilvervisjes spray

  Bayer zilvervisjes spray

  Een goed middel tegen de overlast van zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes is een spuitbus Bayer zilvervisjes spray.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Zilvervisjes lijmvallen

  Zilvervisjes lijmvallen

  Deze zilvervisjes lijmvallen zijn voorzien van een lokmiddel zodat de zilvervisjes vast komen te zitten op de lijmlaag.

  Meer info >
  € 9,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Zilvervisspray

  Zilvervisjesspray

  Spray tegen zilvervisjes met een lange nawerking van 4 tot 6 weken.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Luxan zilvervisjesval

  Luxan Zilvervisjesval

  De Luxan zilvervisjesval is een speciale plakval ter bestrijding van zilvervisjes, ovenvisjes en papiervisjes in diverse ruimtes.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Roxasect zilvervisjesval

  Roxasect zilvervisjesval

  Een Roxasect zilvervisjesval is een goed werkend middel als u last hebt van zilvervisjes. Het is een zeer geschikte manier om van een plaag van zilvervisjes wil afkomen.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Ongedierte & Wespenspray

  Ongedierte & Wespenspray

  Met deze Ongedierte & Wespenspray kan u bijna alle soorten insecten bestrijden. De Spray 100% natuurlijk en heeft een lange nawerking.

  Meer info >
  € 18,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Compo K.O. Spray

  Compo K.O. Spray

  Compo KO Spray is een spuitbus ter bestrijding van kruipende insecten zoals kakkerlakken, pissebedden, vlooien, bedwantsen, zilvervisjes, huismijt, teken, oorwormen, luizen en mieren.

  Meer info >
  € 14,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Sprigone tegen kruipende insecten en wespen

  Topscore tegen kruipende insecten en wespen

  Insectenspray tegen diverse kruipende insecten en wespen. Na de behandeling heeft de spray nog een nawerking van maar liefst 6 weken.

  Meer info >

  € 18,95

  Special Price € 16,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Luxan tegen kruipende insecten

  Luxan tegen kruipende insecten en wespen

  Met deze Spuitbus kan u eenvoudig kruipende insecten bestrijden. Door de handige spuitlans kan u naden, kieren en hele wespennesten eenvoudig bestrijden.

  Meer info >
  € 13,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Ongedierteverjager klein

  Ongedierteverjager klein

  Kleine ongedierteverjager met een ultrasoon geluid tegen muizen, spitsmuizen en insecten. De ongedierteverjager heeft een bereik van 45m2.

  Meer info >
  € 21,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Ongedierteverjager groot

  Ongedierteverjager groot

  Ultrasone ongedierteverjager met nachtlampje om muizen, spitsmuizen en insecten te verjagen. De ongedierteverjager heeft een bereik van 90m2.

  Meer info >
  € 36,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 13. Ongedierteverjager klein(3-pack)

  Ongedierteverjager klein (3-pack)

  Gratis verzending

  Ongedierteverjagers in een handig 3-pack. Omdat het ultrasone geluid van de verjagers niet door muren gaat kan u met dit pakket gelijk in 3 ruimtes ongedierte verjagen. 

  Meer info >
  € 54,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 14. Multistop ongedierteverjager

  Multistop ongedierteverjager

  Deze ongedierteverjager combineert 2 technologieën, namelijk ultrasoon en elektromagnetisch. De verjager heeft een bereik van 200m².

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 15. Multistop Pro Ongedierteverjager

  Multistop Pro Ongedierteverjager

  Gratis verzending

  De Multistop Pro ongedierteverjager bevat 3 technologieën, namelijk ultrasoon, elektromagnetisch en ioniserend. De verjager heeft een bereik van 400m².

  Meer info >
  € 52,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 16. Instecten en muizenverjager

  Insecten en muizenverjager

  Kleine ultrasone verjager om insecten en muizen te verjagen. De verjager heeft een bereik van 25 m2.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 17. 6 kleefvallen tegen kruipende insecten

  6 kleefvallen tegen kruipende insecten

  Met deze kleefvallen kan u gemakkelijk verschillende kruipende insecten vangen. De kleefvallen bevatten een zeer sterk lokmiddel wat de insecten naar de val lokt.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Papiervisje
Minimal Price: 5.95