Pissebedden

In deze categorie vindt u de beste middelen om pissebedden te bestrijden. In onze webshop treft u uitsluitend professionele producten die u zelf kunt inzetten tegen pissebedden.

 

Graag vertellen we u iets meer over pissebedden zodat u pissebedden effectiever kunt bestrijden.

 

Wat zijn pissebedden?

Veel mensen denken dat pissebedden behoren tot de insectenfamilie. Dit is echter niet het geval. Het zijn kreeftachtigen en behoren tot de geleedpotigen. Het beestje is een schaaldier en in tegenstelling tot veel andere kreeftachtigen heeft het zich zo geëvalueerd dat het nu op land leef. Tenminste, dit geldt voor de meeste pissebedden. Er zijn in Nederland namelijk zo’n 37 soorten bekend waarvan slechts enkele soorten behoren tot zoetwaterpissebedden.

 

Pissebedden komen in heel Nederland voor en kunnen nagenoeg overal overleven, als het er maar vochtig genoeg is. Bijna standaard zijn ze in de tuin te vinden. Pissebedden zoeken in alle gevallen donkere en vochtige plekken op om te schuilen. Onder plantenbakken of stukken hout zoeken ze bescherming tegen vijanden. En vijanden hebben ze, pissebedden staan namelijk behoorlijk laag in de voedselketen. Kikkers, egels, padden, spitsmuizen en spinnen doen zich graag te goed aan de beestjes.

 

Hoe komt de pissebed aan zijn naam?

Het bekendste verhaal komt uit de tijd dat mensen nog erg bijgelovig waren. Toentertijd werden pissebedden gezien als oplossing om kinderen van bedplassen af te helpen. De beestjes werden gevangen, gedroogd en vermalen tot poeder. Het poeder werd vervolgens uitgestrooid tussen de lakens om het bedplassen te voorkomen.

 

Hoe herken ik een pissebed?

Pissebedden zijn vaak grijs van kleur en hebben een plat en ovaal uiterlijk. De dieren hebben zeven poten en twee grote voelsprieten die dienen als tastzintuig. Wanneer ze in de nacht actief worden gebruiken ze deze voelsprieten om hun weg te vinden. Het bijzondere van de pissebed is dat het skelet aan de buitenkant van hun lichaam zit.

 

Het zijn echte opruimers en hebben daardoor een belangrijke functie in het ecosysteem. Volwassen pissebedden eten echt van alles. Het liefst eten ze rottend afval zoals bladeren en hout en dragen hierbij aan bij de recycling van natuurlijk materiaal. In situaties met niet voldoende rottend materiaal eten ze ook levende planten of dode dieren. In extreme honger zijn ze ook in staat om hun eigen uitwerpselen op te eten.

 

Pissebedden bestrijden in huis

Pissebedden komen het vaakst voor in de tuin maar ze kunnen ook in huis leven. De omstandigheden in huis zijn meestal niet geschikt voor ze omdat de lucht er simpelweg te droog is en de temperatuur te hoog. Maar een huis kan ook donkere en vochtige plekken bieden waar pissebedden kunnen overleven. Een lek in de waterleiding zou bijvoorbeeld ook een oorzaak kunnen zijn voor een pissebeddenplaag. Als er dan ook nog enige soorten van organisch materiaal zoals plantenresten of schimmels in de omgeving zijn, zullen pissebedden zo ook in huis kunnen overleven.

 

Pissebedden kunnen ook prima levens in vochtige kelders en opslagplaatsen zoals een schuur waar natuurlijk materiaal te vinden is.

 

Een klein aantal pissebedden is niet per definitie een groot probleem. Maar het is wel verstandig om te bedenken dat pissebedden zich het hele jaar door voortplanten en dat een populatie op deze manier snel kan groeien. Belangrijk dus om het probleem snel op te lossen.

 

Zijn pissebedden schadelijk?

Naast het feit dat ze er niet zo smakelijk uit zien zijn pissebedden niet schadelijk voor de gezondheid. Wel kunnen grote aantallen van deze diertjes schade aanbrengen aan planten in huis of groenten en fruit in kassen.

 

Tips om pissebedden te weren uit huis

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer het uw lukt om pissebedden te weren bespaart u uzelf al een hoop werk. Zo zijn er een paar effectieve tips die we graag meegeven om te voorkomen dat pissebedden überhaupt bij u op bezoek komen.

 

 • Ruim composthopen en tuinafval rondom het huis zo snel mogelijk op
 • Voorzie luchtroosters aan de zijkant van het huis van fijn gaas
 • Zorg ervoor dat naden en kieren in de buitenwand van uw huis afgesloten zijn
 • Repareer lekken in huis zo snel mogelijk
 • Ventileer uw huis goed en regelmatig
 • Voorzie ramen en deuren van goed sluitende horren

 

Snelle bestrijding van pissebedden

Een eerste idee is het om met een vochtige doek of dweil de pissebedden op te vegen en ze zo naar buiten te brengen. Een andere oplossing zou kunnen zijn om bloem of meel te strooien op plekken waar ze zich schuilhouden, hierdoor drogen ze uit en gaand dood. Nog een idee dat de moeite waard is om te proberen is om een uitgeholde appel, peer of aardappel met de dichte kant op de grond te plaatsen. Vervolgens zullen pissebedden de verleiding niet aankunnen en erin kruipen. De volgende dag kunt u ze dan gemakkelijk naar buiten brengen.  

 

Onthoud wel dat het tijdelijke oplossingen zijn om pissebedden uit te bestrijden in huis. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem snel te achterhalen en dit permanent aan te pakken.

 

Pissebedden zelf effectief bestrijden

Ongediertewinkel.nl verkoopt diverse producten voor de bestrijding van pissebedden en andere kruipende insecten. Deze producten zijn ongediertesprays, lijmvallen en ultrasone verjagers, Met onze producten kunt u op een effectieve manier pissebedden zelf bestrijden.

 

Spray tegen pissebedden

Sprays met een sterk ruikende geur werken goed bij het uitroeien van pissebedden. We verkopen verschillende sprays die gebruikt kunnen worden op plekken waar de diertjes zich bewegen en zich verschuilen. Met de handige spuitlans kunt u de spray aanbrengen op plekken die moeilijk bereikbaar zijn.

 

Pissebedden lijmval

Een oplossing zonder gif in de omgeving te brengen kan een lijmval zijn. Zo’n val beschikt over een sterke geur dat dient als lokstof waar de beestjes op af komen en dan op blijven plakken. Dit niet-chemische middel kan dus probleemloos worden gebruikt in een omgeving met kinderen of huisdieren. Onze beste vallen zijn tot wel 6 maanden werkzaam.

 

Ultrasone pissebeddenverjager

Als u het probleem liever op een diervriendlijkere manier wilt oplossen dan hebben wij ook nog diverse ultrasone ongedierteverjager. Deze verjagers weren verschillende soorten ongedierte in huis met ultrasone geluid. Enige wat u hoeft te doen is het apparaat op het stopcontact aan te sluiten. Zo weert u eenvoudig de pissebedden uit uw huis. Het geluid is niet schadelijk voor het menselijk oor.

 

Hulp bij de bestrijding van pissebedden?

U kunt ons zowel telefonisch als via de chat bereiken. Als u vragen heeft over onze bestrijdingsmiddelen helpen wij u graag verder. Maar ook voor tips over de bestrijding van pissebedden kunt u contact met ons opnemen.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 1. Ongedierte & Wespenspray

  Ongedierte & Wespenspray

  Met deze Ongedierte & Wespenspray kan u bijna alle soorten insecten bestrijden. De Spray 100% natuurlijk en heeft een lange nawerking.

  Meer info >
  € 18,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Compo K.O. Spray

  Compo K.O. Spray

  Compo KO Spray is een spuitbus ter bestrijding van kruipende insecten zoals kakkerlakken, pissebedden, vlooien, bedwantsen, zilvervisjes, huismijt, teken, oorwormen, luizen en mieren.

  Meer info >
  € 14,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Luxan tegen kruipende insecten

  Luxan tegen kruipende insecten en wespen

  Met deze Spuitbus kan u eenvoudig kruipende insecten bestrijden. Door de handige spuitlans kan u naden, kieren en hele wespennesten eenvoudig bestrijden.

  Meer info >
  € 13,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Sprigone tegen kruipende insecten en wespen

  Topscore tegen kruipende insecten en wespen

  Insectenspray tegen diverse kruipende insecten en wespen. Na de behandeling heeft de spray nog een nawerking van maar liefst 6 weken.

  Meer info >

  € 18,95

  Special Price € 16,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. 6 kleefvallen tegen kruipende insecten

  6 kleefvallen tegen kruipende insecten

  Met deze kleefvallen kan u gemakkelijk verschillende kruipende insecten vangen. De kleefvallen bevatten een zeer sterk lokmiddel wat de insecten naar de val lokt.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Ongedierteverjager klein

  Ongedierteverjager klein

  Kleine ongedierteverjager met een ultrasoon geluid tegen muizen, spitsmuizen en insecten. De ongedierteverjager heeft een bereik van 45m2.

  Meer info >
  € 21,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Ongedierteverjager groot

  Ongedierteverjager groot

  Ultrasone ongedierteverjager met nachtlampje om muizen, spitsmuizen en insecten te verjagen. De ongedierteverjager heeft een bereik van 90m2.

  Meer info >
  € 36,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Ongedierteverjager klein(3-pack)

  Ongedierteverjager klein (3-pack)

  Gratis verzending

  Ongedierteverjagers in een handig 3-pack. Omdat het ultrasone geluid van de verjagers niet door muren gaat kan u met dit pakket gelijk in 3 ruimtes ongedierte verjagen. 

  Meer info >
  € 54,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Multistop ongedierteverjager

  Multistop ongedierteverjager

  Deze ongedierteverjager combineert 2 technologieën, namelijk ultrasoon en elektromagnetisch. De verjager heeft een bereik van 200m².

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Multistop Pro Ongedierteverjager

  Multistop Pro Ongedierteverjager

  Gratis verzending

  De Multistop Pro ongedierteverjager bevat 3 technologieën, namelijk ultrasoon, elektromagnetisch en ioniserend. De verjager heeft een bereik van 400m².

  Meer info >
  € 52,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Instecten en muizenverjager

  Insecten en muizenverjager

  Kleine ultrasone verjager om insecten en muizen te verjagen. De verjager heeft een bereik van 25 m2.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Pissebedden
Minimal Price: 9.95