Katten verjagen

 

Hoe verjaag je katten, want sommige katten in je tuin wil je natuurlijk weren of wegjagen om overlast te voorkomen. Vreemde katten in uw tuin: voor de buren is het hun favoriete huisdier, maar u hebt er last van als ze graag op uw terras of aanplanting komen om kuiltjes te graven of hun behoefte te doen. Hier leest u wat een goede aanpak is qua katten verjagen.

 

Want als ze komen huishouden in de moestuin, de zandbak van de kinderen of uw netjes aangeharkte bloemenperkje, dan wilt u katten natuurlijk afschrikken of liever nog definitief verdrijven. Lees daarom onze tips om katten te verjagen, want het zijn geliefde maar ook eigenwijze beesten die soms een hardnekkig karakter hebben.

 

Manieren om katten te verjagen

Hoe verjaag je katten? Een bekend middel is het strooien van zaken als koffieprut, knoflook, azijn, sinaasappelschillen of cayennepeper, zaken waaraan alle poezen een hekel hebben. Deze anti kat middelen gaan namelijk klitten aan hun vacht en ze vinden het vreselijk om het vervolgens te moeten aflikken. Nadeel is dat al na één regenbui het effect grotendeels weg is.

 

Natuurlijk kunt u voor het op afstand houden van katten niet de hele dag in de tuin klaar staan met een waterpistool of een emmer water, want u zal natuurlijk een diervriendelijke manier willen om katten te verjagen.

 

Katten verjagen door apparatuur met ultrasoon geluid

Onze ervaring is dat volhardende beesten als katten zich niet zo snel laten afschrikken door zaken als sinaasappelschillen of knoflook, het is immers heel belangrijk voor de viervoeter om zijn territorium af te bakenen. Daarom adviseert Ongediertewinkel.nl om te gaan voor een diervriendelijke maar effectieve aanpak van kattenoverlast, zoals te vinden in onze webwinkel.

 

Een populaire kattenverdrijver voor veel mensen is het plaatsen van een apparaat in uw tuin dat ultrasoon geluid voortbrengt. Dit zijn tonen die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn, maar voor een kat des te meer. Ze hebben een sensor die waarneemt wanneer er een kat in uw tuin is, waarna het irriterende geluidje begint en de kat een nare ervaring aan uw tuin overhoudt.

 

De apparaten hebben een bewegingssensor, waardoor het geluid pas begint als de kat in de tuin komt. Er zit een knop op om zowel de hoogte van de toon te regelen als de gevoeligheid van de bewegingssensor. Ook levert Ongediertewinkel.nl apparatuur met ultrasone geluiden die ook nog een lichtflits voortbrengen, om het een extra effectief middel voor katten verjagen te maken.

 

Spray en korrels om katten te verjagen

De elektronische verjager van katten werkt vaak op batterijen, maar in het ruime assortiment van Ongediertewinkel.nl vindt u ook modellen die op zonne energie werken, waardoor het apparaat om katten te verjagen zichzelf oplaadt. De meeste types van deze kattenverdrijver hebben een bereik van 75 vierkante meter en verjagen behalve katten tevens dieren als steenmarters, konijnen en vossen.

 

Ook heeft Ongediertewinkel.nl spray en korrels met een geur tegen katten om ze snel uit uw tuin te verdrijven. Deze zijn regenwaterbestendig en blijven meerdere weken goed. Bestel ze vandaag nog op Ongediertewinkel.nl!

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 artikel(en)