Middel tegen fruitvliegjes

Heeft u last van kleine vliegjes en bent u op zoek naar een effectief middel tegen fruitvliegjes? Ongediertewinkel.nl heeft diverse bestrijdingsmiddelen waarmee u zelf snel en voordelig een einde kunt maken aan vervelende fruitvliegjes.

 

Fruitvliegjes wilt u liever niet, maar toch zijn ze al heel snel te zien in uw keuken. Hoewel ze gemiddeld maar twee weken leven, grijpen ze elke kans aan om zich voort te planten. Ze kunnen wel honderden eitjes per keer leggen en dus vermeerderen ze zich zeer snel.

 

Ondanks dat fruitvliegjes ongevaarlijk zijn, zorgen ze er wel voor dat verse producten sneller gaan rotten. Ze voelen zich namelijk aangetrokken door rijpend eten, rottend voedsel en planten. Het is dan ook wenselijk snel van fruitvliegjes af te komen. Wat zijn de beste middelen tegen fruitvliegjes en hoe kunt u fruitvliegjes voorkomen? Dat zijn vragen die we voor u zullen beantwoorden.

 

Fruitvliegjes plaag

Fruitvliegjes, ook wel drosophila melanogaster genoemd, is een erg klein vliegje dat zich laat zien tijdens de warmere dagen. Het is een vliegje dat niet lang leeft maar in zeer grote getale aanwezig kan zijn. De fruitvlieg leeft van rottende gistcellen die je vaaak treft in rottend fruit. Ook bij andere voedselbronnen kunnen fruitvliegjes aanwezig zijn. Ze komen van buiten en de kleinste kieren en openingen in een huis zijn al genoeg voor de vliegjes om binnen te komen. Doordat fruitvliegjes zich zo snel vermeerdere ontstaat er al snel een ware fruitvliegjes plaag indien u de fruitvliegjes niet tijdig bestrijdt.

 

Fruitvliegjes voorkomen

Fruitvliegjes komen gemakkelijk binnen. En als u ze eenmaal binnen hebt dan moet u bestrijdingsmiddelen inzetten om van ze af te komen. Echter kan je dit stadium voor zijn. Door onze tips na te streven kunt u fruitvliegjes voorkomen voordat u onnodig voedsel weg moet gooien.  De tips van ongediertewinkel.nl om fruitvliegjes te voorkomen:

 

 • Eet fruit op tijd op. En laat vooral geen overrijp fruit of fruit met beurse plekjes op de fruitschaal liggen. De meeste fruitsoorten kun je in de koelkast bewaren.
 • Houd je aanrecht, eettafel en kookplaat schoon en spoel vuile glazen meteen om. Gebruik geen schoonmaakmiddel met fruitgeuren. De fruitgeur trekt fruitvliegjes juist aan.
 • Gooi etensresten niet in de vuilnisbak maar in de GFT-bak buiten. Zet die op een plek uit de zon en laat de GFT-bak legen zodra het kan.
 • U kunt een geurig kruidenplantje inzetten om fruitvliegjes te voorkomen. Zet het plantje in de buurt van uw fruit. De fruitvliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Kruidnagels, knoflook of takjes lavendel bij het fruit kunnen ook helpen tegen fruitvliegjes. Ook hier houden ze niet van.
 • Zorg dat u lege flessen en potten direct naar de recycling brengt. Laat ze niet op het aanrecht staan. Lege potjes, waar nog restjes inzetten, zorgen voor fruitvliegjes.
 • Maak de koelkast en vriezer eens in de zo veel tijd schoon. In de koelkast en vriezer blijven vaak resten eten liggen die over het hoofd gezien worden. Een prooi voor de fruitvliegjes.
 • Laat de afwas niet staan. Hoe verleidelijk het ook is om de afwas tot het laatste moment te laten staan, probeer het direct na je maaltijd te doen. Vooral vieze glazen zorgen voor fruitvliegjes. Voorkom fruitvliegjes door direct de afwas te doen.

 

Fruitvliegjes bestrijden

Indien u te laat bent om fruitvliegjes te voorkomen kunt u met de bestrijdingsmiddelen van ongediertewinkel.nl eenvoudig en snel van uw fruitvliegjesprobleem af komen.  Het assortiment van ongediertewinkel.nl heeft verschillende middelen tegen fruitvliegjes. We zullen voor uw een aantal op een rijtje zetten zodat u snel en gemakkelijk fruitvliegjes kan bestrijden.

 

Een van de populairste bestrijdingsmiddelen is de Aeroxon Fruitvliegjesval. De gifvrije fruitvliegval vangt hinderlijke fruitvliegjes en azijnvliegen. Na opening van het flesje blijft de lokwerking maximaal 8 weken behouden. Het beste resultaat krijgt u op een tochtvrije plaats in directe nabijheid waar fruitvliegen te verwachten zijn. Bijvoorbeeld bij een fruitschaal of afvalemmer. De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

 

Een tweede middel tegen fruitvliegjes is Luxan tegen vliegende insecten. Luxan kan gebruikt worden voor meerdere vliegende insecten, dus niet enkel fruitvliegjes. Ook vliegen, muggen, wespen en motten kunnen met Luxan bestreden worden. Luxan bevat pyrethrinen, een insectendodend plantaardig extract, dat bij gebruik volgens de voorschriften niet schadelijk is voor mensen en warmbloedige dieren.

 

Een ander populair middel tegen fruitvliegjes is Topscore spray. Topscore bestrijdt effectief en snel vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis. Voor een doeltreffende werking van dit middel is slechts weinig werkzame stof nodig. Topscore combineert een hoge effectiviteit met een zeer lage giftigheid voor zoogdieren.

 

Daarnaast is er nog de fruitvliegjesval die te vinden is in onze webshop. Deze val is zeer effectief. De fruitvliegjesval wordt geleverd met een lokmiddel wat erg aantrekkelijk is voor fruitvliegjes. Het lokmiddel is ongeveer 30 dagen werkzaam. De fruitvliegjes gaan de val vanwege het lokmiddel in en zien vervolgens geen uitweg meer.

 

Fruitvliegjes vanger

Naast de fruitvliegjesvallen die eerder besproken zijn, zijn er nog andere fruitvliegjes vangers te vinden in ons assortiment. Niet geheel onbelangrijk is te melden dat alle producten binnen ons assortiment zijn getest op effectiviteit. U wordt verzekerd van een vermindering van de problemen die u ondervindt, zo niet verdwijning van uw fruitvliegjesprobleem.

 

De Fruitvliegjesval driehoek is zo’nkrachtige val voor fruitvliegjes. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden. Ook hier worden de fruitvliegjes aangetrokken door de lokvloeistof. De fruitvliegjes vanger is makkelijk te plaatsen in keukens, bars, magazijnen, bakkerijen, slagerijen en groentespeciaalzaken.

 

Een andere manier om van uw fruitvliegjes plaag af te komen is door middel van de ventilatorlamp. Met deze ventilatorlamp vang u snel alle vervelende vleigen. De vliegen worden aangetrokken door de LED lampjes en vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator. De vliegjes gaan uiteindelijk dood door een elektrisch rooster. Het apparaat is ongevaarlijk voor kinderen en maakt tevens geen geluid.

 

Tot slot willen we de vliegenlampen binnen ons assortiment even uitlichten. U kunt vliegenlampen met elk een eigen bereik vinden in de webshop. Het voordeel van de vliegenlampen is dat de vliegenlampen 360° vliegen kunnen vangen en dus zeer effectief zijn.

 

Ook is er een vliegenlamp met LED verkrijgbaar. Door de LED lampen in deze vliegenlamp wordt er weiniig stroom verbruikt. De vliegenlamp met LED heeft een bereik van 30m².

 

Fruitvliegjes bestrijden in container

Een broedplaats voor fruitvliegjes zijn vaak in containers. Ook hiervoor is een middel tegen fruitvliegjes. Dit middel maakt fruitvliegjes bestrijden in container erg gemakkelijk. Het product is niet alleen geschikt voor fruitvliegjes. Ook kunt u er maden, larven en andere vliegen mee bestrijden. Bij dit product wordt een handig maatdopje geleverd. Op deze manier kunt u met 1 maatdopje in de prullenbak of afvalcontainer uw ongedierte bestrijden. Daarnaast zorgt dit middel ervoor dat een eventuele onaangename geur verdwijnt. Het product is 100% biologisch en is gemaakt van plantenmateriaal met sterke afwerkende en langwerkende geuren.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 1. Aeroxon Fruitvliegjesval

  Aeroxon Fruitvliegjesval

  De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

  Meer info >

  € 11,95

  Special Price € 9,95

  17% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Fruitvliegjesval

  Fruitvliegjesval

  Zeer effectieve fruitvliegjes val. De fruitvliegjes worden aangetrokken door het lokmiddel, gaan de val in maar kunnen er niet meer uit.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Navulling Fruitvliegjesval
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Sprigone tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten bestrijdt snel en effectief vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis.

  Meer info >
  € 17,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Deze fruitvliegjesval is ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Ventilatorlamp

  Ventilatorlamp

  Met deze Ventialtorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen weg. De vliegen worden aangetrokken door de led lampjes en worden vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Luxan tegen vliegende insecten

  Luxan tegen vliegende insecten

  Spuitbus om zelf vliegende insecten te bestrijden. Met deze puitbus kunnen wespennesten ook makkelijk bestreden worden.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Vliegenlamp 4 Watt

  Vliegenlamp 7 Watt

  Kleine vliegenlamp die zowel neergezet als opgehangen kan worden. Het voordeel is dat deze vliegenlamp rondom(360°) vliegen vangt.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Vliegenlamp met led

  Vliegenlamp met led

  Door de led lampen in deze vliegenlamp wordt er weinig stroom verbruikt. De vliegenlamp heeft een bereik van 30m².

  Meer info >
  € 28,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp met een bereik van 90m² die vliegen rondom(360°) vangt. De vliegenlamp kan zowel neergezet als opgehangen worden.

  Meer info >

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Fruitvliegjesval driehoek

  Fruitvliegjesval driehoek

  Krachtige fruitvliegjesval om veel fruitvliegjes mee weg te vangen. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Middel tegen fruitvliegjes
Minimal Price: 7.95