Filter:

Selectie verfijnen

Werkzame stof
 1. Alfachloralose (4)
 2. Brodifacoum (3)
 3. Difethailon (7)
Soort lokaas(gif)
 1. Korrels (5)
 2. Blokken (1)
 3. Pasta's (9)

Muizengif

 

Is muizengif het beste middel tegen muizen? Er zijn natuurlijk nog andere methodes voor het bestrijden van muizen, maar bestrijdingsmiddelen in de vorm van muizengif zijn toch wel het beste te noemen in de aanpak van muizen. Want je wil natuurlijk zo snel mogelijk af van dat ongedierte dat om zich heen poept, piest en knaagt.  

 

In de meeste gevallen is een middel tegen muizen bestemd voor meer dan één muis. Terwijl er misschien nog wel tien in je huis zijn, want ze vermenigvuldigen zich erg snel. En ze zitten in de kelder, achter isolatie wol, in een tussenplafond, in je keukenkastjes of bij de leidingen in muren. Op plekken dus waar je meestal maar moeilijk bij kan. Het tactisch neerleggen van gif kan dan een oplossing bieden.

 

Muizengif: op de routes en bij het nestje

Wie gif wil gebruiken, moet eerst nauwkeurig weten waar het nest zich bevindt en hoe de vaste routes van de muizen lopen. Deze routes zijn vaak te zien aan de plekken waar de keutels liggen, want die laten ze onderweg aan de lopende band vallen. Muizen kunnen door hun wendbare skelet door een opening van minder dan één centimeter, dus het is zaak om een goede plaatsbepaling voor het vergif te doen.

 

Heb je eenmaal bepaald waar de muizen zitten en hoe hun routes verlopen, dan ben je klaar voor muizenbestrijding met behulp van muizengif. Je kunt tal van bestrijdingsmiddelen tegen muizen inzetten, maar het beste kun je gif kopen, dat heeft vaak het meeste effect. Het is effectiever dan de beste kat.

 

Beste muizengif

De vraag welk muizengif het beste werkt is afhankelijk hoe het beestje komt te overlijden. Als je kiest voor een snelle dood, dan kom je terecht bij muizengif, muizenlijm of een muizenval. Als je kiest voor een meer diervriendelijke aanpak, dan is er een lokdoos.

 

Wat is de volgende stap als je een goed middel tegen muizen hebt gevonden? Zorg dan dat de muizenkorrels verspreidt in de looproutes en de entree van het nestje. Voor de muis zit er een aantrekkelijk luchtje aan en hij zal ze meenemen naar zijn veilige holletje om het daar op te peuzelen, al dan niet met zijn roedel. Binnen enkele dagen zijn dan de muizenleventjes geteld, dankzij het gif tegen muizen. Het gif veroorzaakt immers inwendige bloedingen en uitdroging. Door dit laatste krijg je ook geen vervelende lucht in huis van het kadaver.

 

Muizenkorrels

Muizenkorrels kun je kopen in vele soorten en maten. Niet altijd zijn ze even effectief, omdat muizen soms immuun zijn voor het gif. Ook zijn er diverse muizenrassen, die allen hun eigen manieren hebben van reageren op het vergif. Om het nog aantrekkelijker te maken kun je de korrels met gif eventueel insmeren met chocopasta of pindakaas.

 

Muizengif werkt op basis van anticoagulantia, waarvan een muis het meerdere malen tot zich moet nemen wil het effect hebben. Wat in de praktijk niet werkt is een enkele keer wat gif plaatsen en dan maar zien wat er gebeurt.  Als je een goede werking van muizengif wil hebben, dan is zoals gezegd de plaatsbepaling erg belangrijk. Controleer vervolgens dagelijks of er iets van het lokaas is afgesnoept. Zorg ook dat het niet opraakt, het aanvullen van het vergif op de voerplaats is uiteraard belangrijk. Als ze ervan blijven eten en er treedt geen vermindering van de muizenplaag op, schakel dan over op een ander gif. Soms heeft muizengif, vooral die van de drogist, een te lage concentratie giftige bestanddelen, wat uw aanpak dan niet effectief maakt.

 

Hoe werkt muizengif?

Van het muizengif moet met een regelmaat wat gegeten worden. Ze zullen een voorkeur hebben voor ‘écht voedsel’ en pas aan het muizengif beginnen als er niks anders meer is. Zorg dus dat het ongedierte onder geen beding bij uw voedsel of voedselresten kan komen.

 

Ook bestaat de mogelijkheid dat de muis resistent wordt van het vergif en uiteindelijk niet zal sterven. Ze maken in dat geval vitamine K1 aan. Als ze genoeg kunnen blijven eten dan zal dat de werking van het gif ten goede komen en kan het tot twee weken duren dat de inwendige bloedingen door het gif in het muizenlichaampje zullen plaats vinden. De werkzame stoffen zijn als het ware bloedverdunners voor zoogdieren, waarbij na een paar maal hiervan eten de werking intreedt.

 

Een muis moet niet ‘aasschuw’ worden

Het beste is dat er meermalen wordt gepeuzeld aan het gif, zodat andere muizen het niet door krijgen dat hun soortgenootjes gelijk komen te overlijden na het opeten. Ze zijn dan ‘aasschuw’ geworden en het muizengif verliest dan zijn effect.

 

Het beste middel tegen muizen is wat de muizenplaag in uw woning opneemt en ervan dood gaat. Opmerkelijk is dat de werking regionaal bepaald kan zijn. In de ene regio werkt het ene gifsoort tegen muizen uitstekend, terwijl een ander gebied daarbij duidelijk achter blijft. Het beste kunt u daarom kijken na pakweg twee weken of middel tegen muizen naar tevredenheid heeft gewerkt.

 

Een andere optie: muizenlijm op karton

Mocht de gif niet de werking hebben die je had verwacht, dan is er nog een ander middel tegen muizen: muizenlijm. Het kan soms immers voorkomen dat dit ongedierte de korrels gif ontwijkt. In dat geval is het mogelijk om op een ondergrond van karton muizenlijm te smeren en dit neer te leggen bij de muizenroutes of de entree van het holletje, waardoor de muis vastplakt.

 

Hoewel muizengif wel eens in de ban wordt gedaan door dierenliefhebbers, wordt vaak vergeten dat bij de klassieke muizenval de muis vaak nog één reactieseconde heeft. Als deze gehavend uit de val weg gaat overlijdt hij dan alsnog stilletjes in een hoekje. Dat pleit dan weer voor de keuze voor bestrijdingsmiddelen zoals gif.

 

Muizengif pasta

Ongediertewinkel.nl heeft een groot aanbod in muizengif. Zo ook muizengifpasta. De muizengif pasta’s zijn ieder uitermate geschikt voor de beschrijding van knaagdieren. Het voordeel van deze producten is dat het geschikt is om in vochtige ruimtes te gebruiken en daarnaast is het zeer aantrekkelijk door het hoge vochtgehalte in het product.

 

Er zijn verschillende werkzame stoffen in de pasta’s. Zo kan het zijn dat de werkzame stof difethialon is. Bij deze werkzame stof is nog weinig resistentie opgetreden wat er voor zorgt dat u zeker weet dat de muizen en ratten snel bestreden zullen worden. Een andere stof die werkzaam kan zijn is alphachloralose. Dit is een eeacuut werkend middel wat er voor zorgt dat de muizen na een eenmalige opname al dood gaan. Tot slot zijn er pasta’s die de werkzame stof brodifacoum bevatten. Ook dit is een pasta die zeer effectief is nadat de muizen en ratten ervan gegeten hebben.

 

Naast de losse muizgif pasta zijn er ook kant-en-klare verpakkingen beschikbaar zodat u eenvoudig uw buizenprobleem onder controle krijgt. Deze verpakking bevat een muizenlokdoos gevuld met muizengif. Het muizengif is voldoende om wel vijftig muizen te bestrijden.

 

Muskil

Een zeer populair en effectief middel tegen muizen is Muskil. U kunt Muskil pasta en Muskil graan in ons assortiment vinden.

 

Muskil pasta is een lokaaspasta klaar voor gebruik in zakjes van 10 gram. Het werkt reeds na een enkele opname. Knaagdieren sterven enkelen dagen na opname, zonder achterdocht tegen het lokaas bij andere leden van de plaag te wekken. Het werkt uitstekend bij voor huizen en bedrijfspanden.

 

Muskil graan is een lokaas op graanbasis klaar voor gebruik in zakjes van 25 gram. Ook hier is de werking na een enkele opname en sterven de muizen en ratten na enkele dagen na opname. Wij adviseren u de lokaasdozen met intervallen van 5 meter van elkaar te plaatsen. Indien er sprake is van een grotere verklein dan de afstand tot 2 meter.

 

Muizengif uitdrogen

Muizengif zorgt ervoor dat de muizen uitdrogen. Wat is daar dan het voordeel mee denkt u dan misschien? Doordat de muis uitdroogt, kan het niet gaan rotten en kruigt u geen last van een dode muizenlucht. Wij raden u alsnog aan om regelmatig uw vallen te checken op dode muizen om er zeker van te zijn dat u geen onaangename geur van de gestorven muizen in uw huis krijgt.

 

Rattengif

Heb je last van ratten? Rattengif is daar niet meer de oplossing voor. Voorheen was het een zeer effectieve en populaire manier voor het bestrijden van ratten. Tegenwoordig is het verboden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om van ratten af te komen. Zo kan je de volgende bestrijdingsmiddelen tegen ratten inzetten:

 

 

Houd in gedachten dat ratten groepsdieren zijn en in hele grote aantallen kunnen voorkomen. Dit komt doordat ratten door gezamelijke reproductie tot 2.000 ratten per jaar voortbrengen.

 

Waar koop je muizengif?

Waar muizengif kopen? Waar koop je de beste muizengif? Muizengif kopen doe je het beste bij Ongediertewinkel.nl. Al twintig jaar hebben wij een webwinkel waar je muizenkorrels, lokdoosjes of een hele anti muizen kit kan kopen. Voor elk type ongedierte heeft Ongediertewinkel.nl het juiste bestrijdingsmiddel in huis.

 

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

21 artikel(en)

 1. Frap Soft Block ratten en muizengif

  Frap Soft block 50 gram

  Deze pasta is zeer geschikt om knaagdieren te bestrijden. Het voordeel van dit product is dat het geschikt is om in vochtige ruimtes te gebruiken en daarnaast is het zeer aantrekkelijk door het hoge vochtgehalte in het product.

  Meer info >
  € 9,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 2. Frap Block muizen en rattengif

  Frap Block 6x15 gram

  Deze gifblokken zijn zeer geschikt om knaagdieren te bestrijden en omdat ze vast gezet kunnen worden in onze voerdoosjes wordt het meeslepen voorkomen. Bestand tegen vocht en schimmel met een ideale knaagvorm.

  Meer info >
  € 13,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Frap graan muizengif 50 gram

  Frap graan 50 gram

  Frap Graan is muizengif op basis van graankorrels. Het is klaar voor gebruik in zakjes van 25 gram voor de bestrijding van muizen.

  Meer info >

  € 9,95

  Special Price € 8,95

  10% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Frap muizenkorrels

  Protect Home muizengif + lokdoos

  Kant-en-klare lokdoos gevuld met muizengif. Voldoende om 50 muizen te bestrijden en het werkt al binnen 24 uur.

  Meer info >
  € 9,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Maki Block muizengif

  Protect Home muizengif

  Zeer sterk muizengif met de werkzame stof Alphachloralose. Met deze verpakking kan u maar liefst 100 muizen bestrijden.

  Meer info >

  € 14,95

  Special Price € 13,95

  7% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Frap lokstation tegen muzien

  Frap lokstation tegen muizen

  Het Frap lokstation is bestemd voor de bestrijding van muizen. Het voorverpakte lokstation bevat twee zakjes met ieder 10 gram muizengif. Het lokstation is voorzien van een sleutel zodat u het gemakkelijk kunt hervullen.

  Meer info >
  € 10,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Radikal Pasta 80 gram muizen en rattengif

  Radikal Pasta 80 gram + Lokdoos

  Super sterk gif in pasta vorm met gratis lokdoos. De pasta heeft een zeer goede aantrekkingskracht en dood knaagdieren al binnen 24 uur.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Brodilux graan 50 gram

  Brodilux graan 50 gram

  Dit product is een lokaas op graan basis, klaar voor gebruik. In zakjes van 25 gram ter bestrijding van muizen. Het bevat het sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 6,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Tomorin tegen muizen

  Tomorin tegen muizen

  Tomorin tegen muizen is een middel met een unieke werking.  Het Middel is niet gebaseerd op een bloedverdunning maar werkt als verdovingsmiddel. Muizen zullen bij een kleine dosering al sterven.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Muskil graan 50 gram

  Muskil graan 50 gram

  Muskil Graan 50 gram is vergif ter doding van knaagdieren. Muskil Graan bevat de sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Muskil Pasta 50 gram

  Muskil excellent pasta Fluo-P 50 gram

  Muskil Pasta is een nieuwe formulering vergif ter doding van knaagdieren. Muskil Pasta bevat de sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Generation Block tegen muizen en ratten

  Generation Block 100 gram

  Generation Block heeft een uiterst snelle werking tegen knaagdieren en bevat de krachtige stof Difethialon.

  Meer info >
  € 13,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 13. Pastalokaas muizen en rattengif

  Pastalokaas tegen muizen

  De Pastalokaas heeft een uiterst snelle werking tegen knaagdieren en bevat de nieuwe werkzame stof Difethialon.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 14. Graanlokaas tegen muizen

  Graanlokaas tegen muizen

  Gebruiksklaar gif in graanvorm voor de bestrijding van muizen. Dankzij het proces van turbo-im-pregnatie is de werkzame stof perfect en gelijkmatig verdeeld in elke graankorrel.

  Meer info >
  € 7,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 15. Muskil graan muizengif

  Flash Pasta + Lokdoos

  Dit gif tegen muizen zit al kant-en-klaar in een handige muizenlokdoos. Flash pasta heeft een uiterst snelle werking en is super aantrekkelijk.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 16. Muizenvoerkist kunststof

  Muizenvoerkist kunststof

  Kunststof voerkist voor lokaas ter bestrijding van muizen. 

  Meer info >
  € 1,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 17. Muizenlokdoosjes karton

  Muizenlokdoosjes karton (10 stuks)

  Muizenlokdoosjes voorzien van beschermende laag tegen vocht en makkelijk doordruksysteem.

  Meer info >
  € 3,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 18. Muizenvoerkistje driehoek

  Muizenvoerkistje driehoek

  Kunststof muizenvoerkistje in de vorm van een driehoek waardoor hij makkelijk in een hoek geplaatst kan worden.

  Meer info >
  € 4,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 19. Metalen muizenvoerkist

  Metalen muizenvoerkist

  Een metalen muizenkist van uitstekende robuuste kwaliteit.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 20. Hollewand muizenvoerdoos

  Hollewand muizenvoerdoos

  Gratis verzending

  Het voordeel van dit muizenvoerdoosje is dat het bijna onzichtbaar is en dat het muizengif bij de bron geplaatst wordt. Ideaal voor in holle wanden of plafonds.

  Meer info >
  € 54,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 21. Aanwijsstickers lokaasdepot

  Aanwijsstickers lokaasdepot

  Werk volgens de HACCP-normen: met deze aanwijsstickers kunt u eenvoudig uw aangebrachte lokaasdepots of feromoonvallen traceren.

  Meer info >
  € 4,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Muizengif
Minimal Price: 1.95