Muizenlokdoos

 

Een goede manier om muizen te bestrijden is een lokdoos, ook wel muizendoosjes of muizenlokdoosjes genoemd. Dit is verreweg de goedkoopste vorm van muizenbestrijding, maar zeker geen minderwaardige!

 

Aan de binnenzijde van muizenlokdoosjes treft u altijd een zakje rondom het gif, de muizen eten door dit zakje heen. Het zakje is noodzakelijk om de versheid van de muizenkorrels te behouden. Plaats dit op een locatie waar de muizen vaak komen, u ziet dat vaak al aan de uitwerpselen die ze onderweg aan de lopende band laten vallen.

 

Muizenlokdoos is effectief maar houd u aan de voorschriften

Gebruik een muizenlokdoos niet in de buurt van waterafvoersystemen waar het middel in contact zou kunnen komen met water. Na het aanraken van de muizenlokdoos kan het verstandig zijn om preventief uw handen te wassen.

 

In de muizenlokdoosjes wordt vaak gebruik gemaakt van het middel difenacoum, dat in een percentage vanminder dan een procent aanwezig is. Deze stof veroorzaakt interne bloedingen bij de muis, waarna deze zal uitdrogen. Dit heeft als voordeel dat het kadaver niet kan gaan rotten.

Controleer de muizenlokdoos af en toe

Het gif uit een muizenlokdoos moet over een lengte van meerdere dagen worden opgegeten door muizen. Vanzelfsprekend dient u op dat moment zo weinig mogelijk ander voedsel of voedselresten voor het grijpen te hebben liggen, om effectief de muis te lokken.

 

Doordat het een meerdaags proces is, adviseren wij u om de lokdoos zo nu en dan te controleren. Afhankelijk van het merk lokdoos moet u dan periodiek de inhoud vervangen. Als het lokaas zou beschimmelen moet u het altijd vervangen. Als er wat van het lokmiddel overblijft, dient u dit af te voeren als KCA (Klein Chemisch Afval).

 

Voor slechts €2,95 koopt u al een setje van tien lokdoosjes

Dode muizen moet u goed verpakken in plastic, want er bestaat een risico dat ze inclusief de giftige substantie door andere dieren worden opgegeten. Het kan al schelen als u uw huisdieren tijden de muizenbestrijding extra goed voedt. Als u na vier weken nog te weinig resultaat zou hebben, wordt het tijd voor een professionele muizenbestrijder.

 

Bij Ongediertewinkel.nl treft u al voor slechts € 2,95 een setje van tien kartonnen lokdoosjes met twee ingangen, die u zelf heel simpel in elkaar kunt zetten. Binnenin zit hier een coating van polyethyleen, waardoor het lokaas bestand is tegen vocht en langdurig vers kan blijven.

 

Muizenlokdoosjes gaan maandenlang mee en zijn reukloos

Vaak gaat een muizenlokdoos enkele maanden mee en zijn ze reukloos. Zoals gezegd bijten muizen de afgesloten zakjes met gif uit de muizenlokdoosjes open. Ze zijn namelijk zeer nieuwsgierig en onderzoeken elke mogelijkheid om er een holletje in te vestigen. Zo’n zakje wordt door mensen ook wel eens zelf geopend om het de muis makkelijker te maken. De dodelijke dosis van zo’n zakje wordt niet altijd in één keer bereikt, daar kunnen enkele dagen overheen gaan. Daarom raden wij u aan om herhaaldelijk te kijken of er al korrels verdwenen zijn bij muizendoosjes.

 

Bij Ongediertewinkel.nl treft u diverse soorten muizenlokdozen.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

 1. Muizenvoerkist kunststof

  Muizenvoerkist kunststof

  Kunststof voerkist voor lokaas ter bestrijding van muizen. 

  Meer info >
  € 2,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Muizenvoerkistje driehoek

  Muizenvoerkistje driehoek

  Kunststof muizenvoerkistje in de vorm van een driehoek waardoor hij makkelijk in een hoek geplaatst kan worden.

  Meer info >
  € 3,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Muizenvoerdoos met klapval

  Muizenvoerdoos met klapval

  Kunststof muizenvoerdoosje waar zowel muizengif als een klapval in geplaatst kan worden. Het voordeel is dat de klapval niet bereikbaar is voor kinderen en huisdieren.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Metalen muizenvoerkist

  Metalen muizenvoerkist

  Een metalen muizenkist van uitstekende robuuste kwaliteit.

  Meer info >
  € 24,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Hollewand muizenvoerdoos

  Hollewand muizenvoerdoos

  Gratis verzending

  Het voordeel van dit muizenvoerdoosje is dat het bijna onzichtbaar is en dat het muizengif bij de bron geplaatst wordt. Ideaal voor in holle wanden of plafonds.

  Meer info >
  € 54,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Muizenlokdoosjes karton

  Muizenlokdoosjes karton (10 stuks)

  Muizenlokdoosjes voorzien van beschermende laag tegen vocht en makkelijk doordruksysteem.

  Meer info >
  € 3,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Muizenvoerdoos (houten kist)

  Muizenvoerdoos (houten kist)

  Houten muizenvoerdoos voor lokaas ter bestrijding van muizen.

  Meer info >
  € 4,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Aanwijsstickers lokaasdepot

  Aanwijsstickers lokaasdepot

  Werk volgens de HACCP-normen: met deze aanwijsstickers kunt u eenvoudig uw aangebrachte lokaasdepots of feromoonvallen traceren.

  Meer info >
  € 4,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis