Muskil

Veel huiseigenaren of ondernemers krijgen er wel eens een keer mee te maken: overlast van ongedierte als ratten en muizen. Ze knagen, poepen en piesen en zijn ziekte-overdragers. Ze komen je vooral bezoeken tijdens de wat koudere maanden. Door hun wendbare skeletten kunnen ze binnen dringen in de kleinste gaten en kieren. Alles is er dus aan gelegen om zo snel mogelijk af te rekenen met deze beestjes.

 

De hoeveelheden muizen en ratten die sinds 2013 ons land teisteren zijn volgens de media ongekend, wat vooral is toe te schrijven aan de zachte winters. Bovendien planten ze zich in een razend tempo voort, waardoor er maar zo een heuse muizenplaag in je woning kan ontstaan.

 

Muizen en ratten zijn werkelijk tot de ergste dingen in staat. In een tuin kunnen ze bijvoorbeeld de wortels van bomen, gewassen en struiken aanvreten met de gangenstelsels die ze graag maken. Ook huizen ze graag in plekken waar je niet of nauwelijks bij kan komen, zoals plafonds of spouwmuren. Je hebt natuurlijk geen zin om dit soort zaken helemaal te gaan open breken om het ongedierte aan te pakken. In de praktijk komt het voor dat muizen bijvoorbeeld in de ruimte tussen een plafond de stroomkabels aanvreten die daar doorheen gaan en dan kortsluiting veroorzaken, met als mogelijk gevolg een woningbrand.

 

Muizen en ratten kunnen ernstige ziektes overbrengen

Wat ook niet mag worden uitgevlakt zijn de ziektes die muizen en ratten kunnen overbrengen. De laatste jaren hebben de media gemeld dat ziektes door ratten en muizen zijn toegenomen, uiteenlopend van koorts tot nierfalen. Muizen en ratten dragen ziektes over via hun uitwerpselen of een beet van deze beestjes.

 

De belangrijkste risico’s worden veroorzaakt door de huismuis. Ze zijn gemiddeld acht centimeter lang, zijn in staat overal op en in te klimmen en staan onder professionals bekend als de grootste schadeveroorzakers onder de muizenrassen. Bosmuizen zijn tien centimeter lange zandkleurige beestjes met grote oren, die ook in woongebieden kunnen doordringen. Zoals de term al aangeeft is de veldmuis de grootste vernieler van grasmatten.

 

Hoe kunt u muizen en ratten vangen, verjagen of bestrijden?

Het is altijd de vraag of je de muis of rat wil vangen, doden of verjagen. De meest voorkomende middelen om ratten en muizen te verjagen, vangen of te bestrijden zijn: 

 

 • De muizenval om een muis of rat mee te vangen
 • De muizenval om een muis of rat mee te doden
 • Muizenverjaging zoals ultrasone geluidsapparatuur
 • Diervriendelijke methodes
 • Muizengif, het effectieve middel dat altijd werkt.

 

Muizengif leidt tot een uitgestelde dood bij rat of muis. Het gif is zeer aantrekkelijk voor deze beestjes en ze nemen het mee naar hun holletje en voeren er ook hun jongen mee. Vervolgens komen ze dan te overlijden in hun nest.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van muizengif?

De voordelen van muizengif op een rijtje: 

 • Vergeleken met een muizenklem kun je hiermee bloederige situaties voorkomen
 • Het is de voordeligste vorm van afrekenen met een muizenplaag
 • De muizenkorrels zijn eenvoudig en op elke plek te plaatsen
 • Over het algemeen is het veilig voor kind en huisdier
 • De stervende muis is altijd uit het zicht
 • Het gif is reukloos
 • Het karkas stinkt niet bij gebruik van het juiste giftype en zal na verloop van tijd verpoederen

 

Zelf muizen in je huis of bedrijf bestrijden wordt wel erg makkelijk gemaakt met het populaire muizengif van Muskil. Dit Italiaanse merk staat voor de meest effectieve bestrijding van ratten en muizen.

 

Muizengif is handig op plekken waar andere methodes niet bij kunnen

Muizengif is te plaatsen op locaties waar andere methodes niet bij kunnen. Denk hierbij aan de bekende pleisterplaatsen van muizen, zoals de ruimtes tussen vloeren en plafonds, spouwmuren of de sleuven die zijn gemaakt om leidingen in te plaatsen. In vergelijking: met een muizenklem of muizenvangkooi kun je niet al dit soort plekken terecht.

 

Ratten en muizen zijn lastig te verdelgen met gif door de zeer kleine porties die deze beestjes tot zich nemen. In het geval van ratten is het zelfs zo dat ze eerst een heel klein beetje ergens van eten, dan even wachten of ze niet meteen ziek worden, en dan pas verder gaan met eten. Uiterst lastig natuurlijk als je dit ongedierte wil aanpakken.

 

Muskil staat voor een snel resultaat

Om deze reden is de ‘one bite kill’ formule van Muskil zo effectief. Het geeft een enorm snel resultaat, want het is werkelijk onweerstaanbaar voor ratten en muizen. In tegenstelling tot sommige andere merken is de allereerste dosis dus al voldoende om een rat of muis te doden. Ze hebben dus geen gelegenheid om ‘aasschuw’ te worden.

 

Het vergif zorgt voor een verstoring van de coagulatie (bloeddoorstroming), waardoor interne bloedingen ontstaan. Hierdoor sterft de muis een langzame dood, het is naast uitdroging de meest gehanteerde vorm bij vergiftiging van deze dieren.

 

Muizengif van Muski kent tal van voordelen

Voordelen van het gif van Muskil: 

 • Er wordt uitsluitend gewerkt met Warfarine en Cumatetralyl, wat betekent dat dieren die de kadavers opeten, wat nogal eens voorkomt, niet komen te overlijden, zoals bij andere gifsoorten het geval kan zijn.
 • Muskil kent een zeer snelle opname in de spijsvertering van rat en muis
 • Één kleine portie is al dodlijk
 • Dit gif zorgt ervoor dat er geen afstotelijke lucht van het kadaver afkomt. Soms is het nestje waarin het kadaver ligt ergens diep weg in uw woning verstopt en kunt u anders de stankoverlast niet zo snel wegnemen.
 • Het bevat een gepatenteerde twee in één formule, die zorgt voor een dodingsmethode die sneller werkt dan vergelijkbare merken

 

Waar je altijd op moet letten bij het gebruik van muizengif in he huis of bedrijfspand is dat er absoluut geen andere voedsel voor het grijpen mag liggen voor de rat of muis. Enkele kruimels op het aanrecht of de vloer kunnen al worden opgegeten voordat ze je muizengif hebben ontdekt, wees hier dus alert op.

 

Scheur de zakjes muizengif niet zelf open

Het muizengif van Muskil zit per doosje in acht zakjes van 25 gram. Int tegenstelling tot wat je misschien zou denken hoeven de zakjes niet te worden open geknipt of open gescheurd. Sommige mensen doen dit echter wel, vanuit een gedachte dat de muis of rat het goedje dan sneller zou kunnen ruiken. Het nadeel van deze aanpak is echter wel dat je handen in aanraking met het gif kunnen komen en het gif in verhouding eerder is uitgewerkt in het geval het plastic zakje nog gesloten zou zijn.

 

Uiteraard moet de gif van Muskil worden geplaatst op plekken waar de muizen vaak komen. Dit is meestal goed te zien aan de onophoudelijke stroom uitwerpselen die deze beestjes al wandelend van zich afscheiden. Behalve de holingang zijn ook de altijd vaste looproutes van de muis en rat een uitstekende plek, deze liggen doorgaans langs plinten en muren. Dit heeft te maken met het beperkte gezichtsvermogen van deze zoogdieren, ze hebben de muren nodig voor hun oriëntatie. Het werkt het beste als de lokdoosjes met de lange zijde zoveel mogelijk langs een plint of muur worden gezet.

 

Muizengif van Muskil is voordeliger dan andere manieren van aanpak muizen

 

Zoals gezegd is het muizengif van Muskil een heel goedkope optie. Als richtlijn kan worden aangehouden dat één zakje voldoende is voor een oppervlakte van tussen de tien en vijftien vierkante meter.

 

Volgens keuringsinstanties kan het gif van Muskil gebruikt worden voor de bestrijding van muizen en bruine ratten in ruimtes die zijn afgesloten en voor de bestrijding van de bruine rat in het geval van gebouwen en voedselopslagplekken als laatste schakel in bestrijding die gebaseerd is op de principes van IPM.

 

Zorg dat het muizengif tijdig is aangevuld nadat het is opgeraakt

Vanzelfsprekend moet je net zo lang het muizengif blijven voeren totdat er geen muis meer over is. Controleer daarom ook vaak of er nog wel muizengif voorradig is op de locaties die je hebt uitgezocht om het gif uit te zetten. Want zodra het gif op is, schakelt de muis of rat natuurlijk heel gemakkelijk over op andere soorten van voeding. Bedenk daarbij dat ze honden- en kattenbrokken ook heel aantrekkelijk vinden, dat is iets waar mensen vaak geen rekening mee houden. Zorg dus dat het lokaas in voldoende mate aanwezig is, teneinde een goed resultaat te creëren. Controleer het liefst twee maal per dag.

 

In de loop der jaren is de muizengif van Muskil steeds verder doorontwikkeld, in het belang van zowel de veiligheid als de effectiviteit. Tegenwoordig is dit merk ratten- en muizenbestrijding ook effectief tegen de groep muizen die resistent zijn voor anticoagulantie. Dit bewijst eens te meer de goede werking van muizen- en rattengif van dit merk.

 

Muizengif van Muskil is terecht in de prijzen gevallen

De uniciteit van Muskil blijkt ook nog weer eens uit het feit dat het Italiaanse merk op basis van de beoordelingen van vele gemeentes en professionele ongediertebestrijders in Nederland in 2014  de prijs won in de categorie ‘beste product’. Het merk wordt geroemd om zijn enorme effectiviteit en snelle opneembaarheids bij een kleine portie. Dit natuurlijk terwijl de hoeveelheid gif aan de wettelijke norm voldoet.

 

Voor de duidelijkheid geven we nog even aan dat in dit verhaal zowel ratten als muizen genoemd staan. Tussen ratten- en muizengif zit geen verschil, dus je kan dit in beide gevallen heel goed gebruiken.

 

Wel is het zo dat je van rattengif een grotere hoeveelheid nodig hebt om ze effectief te bestrijden. Daarom is de afzonderlijke rattengif ook altijd in een iets grotere verpakking, omdat ratten in verhouding tot muizen wat meer gif nodig hebben om bestreden te worden. De grotere verpakkingen mogen alleen verkocht worden aan gediplomeerde ongediertebestrijders. Je moet er dus rekening meer houden dat in het specifieke geval van een rat er dus iets meer gif op de locatie moet worden neergelegd.

 

Muizengif van Muskil is leverbaar in drie varianten

Muskil is leverbaar in de vorm van Bloks, Pasta Fluo NP en Pasta Extra. Zoals het woord al aangeeft is de extra-variant extra krachtig. Desondanks besteedt deze Italiaanse producent veel aandacht aan een humane snelle dood, een hoog veiligheidsniveau en nauwgezette kwaliteitscontrole.

 

Muskil Bloks is een fluorescerend product dat uitsluitend mag worden gebruikt in de agrarische sector. Het zorgt ervoor dat in combinatie met een UV-lamp de uitwerpselen van rat en muis overal kunnen worden getraceerd of gevolgd. Bloks mogen uitsluitend worden gebruikt door gediplomeerde en gecertificeerde ongediertebestrijders.

 

Muizengif Muskil waar te koop?

De producten van Muskil koop je het snelst en voordeligst bij Ongediertewinkel.nl. Dit is een grote speler op de markt van ongediertebestrijding. Van mieren tot bedwantsen, van veldmuis tot bruine rat, voor werkelijk elke vorm van ongedierte vind je al twintig jaar in deze webwinkel wat je nodig hebt. Ze bieden altijd een passende en effectieve oplossing voor elke situatie, zo mogelijk ook diervriendelijk. Van houtwormspuit tot ultrasone muizenverjager, Ongediertewinkel.nl heeft het! Voor 20:30 uur besteld is de volgende dag in huis. Als je bestelt voor een bedrag boven de veertig euro vervallen de verzendkosten. De betaling is altijd achteraf en er wordt ook op zaterdag bezorgd. Retourneren kan tot uiterlijk veertien dagen na aankoop van een product

 

Wat is er nog meer op de markt van muizenbestrijding?

Behalve het zeer effectieve gif van Muskil muizengif adviseren wij  u ook eens de overige producten ter bestrijding, vangen of verdrijving van ratten en muizen te bekijken op de website van Ongediertewinkel.nl. Voorbeelden hiervan zijn:

 

 • Lijmplankjes en muizenlijm
 • Muizenvoerdoosjes
 • (Elektrische) muizenvallen
 • Muizenverjagers
 • Muizenvangkooien
 • Lokstof
 • Rattenvoerkisten
 • Rattenwering

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 artikel(en)

 1. Muskil graan muizengif

  Flash Pasta + Lokdoos

  Dit gif tegen muizen zit al kant-en-klaar in een handige muizenlokdoos. Flash pasta heeft een uiterst snelle werking en is super aantrekkelijk.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Muskil graan 50 gram

  Muskil graan 50 gram

  Muskil Graan 50 gram is vergif ter doding van knaagdieren. Muskil Graan bevat de sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 8,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Muskil Pasta 50 gram

  Muskil excellent pasta Fluo-P 50 gram

  Muskil Pasta is een nieuwe formulering vergif ter doding van knaagdieren. Muskil Pasta bevat de sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Muskil
Minimal Price: 8.95