Ratten bestrijden

 

 

Heeft u last van een rattenplaag? En wilt u deze ratten bestrijden? Bestel dan de beste producten tegen ratten op Ongediertewinkel.nl. Wij hebben een ruim assortiment met professionele bestrijdingsmiddelen die u kunt inzetten om de overlast van ratten tegen te gaan.  

 

Rattenplaag

Een rattenplaag, het klinkt misschien heftig. Maar als u nagaat dat het een feit is dat ratten bijna altijd op dezelfde plek blijven, daar waar een schuilplaats en voldoende voedsel en water is. Met de kennis dat ze geen broedseizoen kennen en zich op deze plek op deze manier snel voortplanten. Dan snapt u ook dat het aantal in rap tempo vermenigvuldigt en kan uitgroeien tot een ware rattenplaag.

 

Ratten worden beschouwd als een van de meeste nare ongedierte. Naast de onhygiënische situatie en knaagschade richten ze ook nog eens psychische schade aan aangezien veel mensen bang zijn voor ze. Het is dus belangrijk om de situatie op tijd vast te stellen en actie te ondernemen. Ongediertewinkel helpt u hier graag bij.

 

Heb ik last van ratten?

Omdat ratten nachtdieren zijn en zich snel voortbewegen is de kans klein dat u een levende rat zal zien in huis of buiten. Wel is het mogelijk om te bepalen of u last heeft van ratten aangezien ze duidelijke sporen achterlaten. Enkele voorbeelden van deze sporen zijn:

 

 • Rattenkeutels
 • Knaagschade
 • Rattenhol
 • Rattennesten

 

Rattenkeutels: Het verschil met muizen is dat rattenkeutels vaak bij elkaar liggen. De keutels van een bruine rat zijn vaak pindavorming en die van een zwarte rat banaanvormig. Van deze keutels worden zo’n 40 per dag gelegd.

 

Knaagschade: Om in leven te blijven moeten ratten hun voortanden continu kort en scherp houden. Dit doen ze door te knagen aan hout, plastic of zelfs beton en metaal. Knaagschade door ratten is in de vorm van twee evenwijdige groeven. Ratten knagen heel graag aan kabels van elektrische apparaten.

 

Rattenhol: Bruine ratten staan er om bekend holen te graven en zelfs ondergrondse gangenstelsens te bouwen. Deze holen worden gemaakt in de buurt van water er voedsel. En meestal naast een schuur of huis.

 

Rattennest: Wanneer ratten in huis verblijven zullen een nest proberen te maken. Deze nesten zijn vaak te vinden op beschutte plekken waar ze hun jongen ter wereld brengen. Het verschil tussen bruine en zwarte ratten is dat de bruine rat z’n nest graag onder een gebouw maakt zoals kruipruimtes of kelders. Terwijl de zwarte rat z’n nest graag hoog en droog heeft zoals op zolder of in het dak.

 

Waar komen ratten op af?

Ratten leven in bewoonde omgevingen waar voedsel en water te vinden is. De bruine rat leeft graag in rioolbuizen, dakgoten vuilstortplaatsen. Slootwallen en mestputten. De zwarte rat is daarentegen vaker in het zuiden van Nederland te vinden op droge hoge plaatsen zoals hooizolders en pakhuizen.

 

Het vervelendste is dat ratten bijna iedere locatie geschikt vinden en er kunnen overleven, zolang er maar voedsel in de buurt is. Ratten wordend het sterkst aangetrokken rondom een huis waar veel voedsel te vinden is zoals open containers, moestuinen, rondslingerende afvalresten en plekken waar andere dieren gevoerd worden.

 

Zelf ratten bestrijden

U kunt ervoor kiezen om ratten zelf te bestrijden. Ratten bestrijden met gif is voor particulieren echter niet toegestaan, ook is het voor professionele bedrijven in veel gevallen niet toegestaan. Rattengif wordt alleen nog toegepast wanneer er geen andere alternatieve zijn en de volksgezondheid in gevaar komt. U zou wel een val kunnen neer zetten, ook vallen waarbij u een rat levend vangt.

 

Zo zijn er nog genoeg andere middelen om ratten op een humane manier te verjagen of vangen. Om zelf ratten te bestrijden hebben wij meerdere producten voor u zoals rattenvallen, rattenvangkooien, ratten lijmplanken, elektronische rattenvallen en verschillende producten om ratten te weren.

 

Rattenvallen

Ratten bestrijden met rattenvallen kan op verschillende manieren. Als u ze levend wilt vangen dan kan dat met een vangkooi voor ratten. U kunt de gevangen rat dan weer vrijlaten in de natuur. Bij het uitzetten van een levende rat is het belangrijk dat u dit ver van huis doet om te voorkomen dat het beestje terugkomt. Denk hierbij ook aan andere huizen in de buurt.

 

Ook hebben wij klapvallen tegen ratten, hier brengt u een rattenlokmiddel op aan. En zodra de rat hierop af komt klapt de klapval dicht en is de rat gevangen.

 

Ratten vangen kan ook elektrisch. In een elektrische rattenval brengt u ook een lokmiddel aan en zodra het dier in de elektrische val loopt wordt het gedood door een elektrische schok. Deze manier is een stuk diervriendelijker en ziet er tevens een stuk smakelijker uit.

 

Lijmplanken voor het vangen van ratten

Een goede manier om ratten te bestrijden zijn de ratten lijmplanken. Een rattenlijmplank plaatst u op de looproutes van de ratten, als ze hier vervolgens overheen lopen blijven ze plakken en heeft u de rat gevangen.

 

Rattenverjager

Een diervriendelijkere methode om ratten te bestrijden is om de ratten te verjagen met een rattenverjager. Een ultrasone rattenverjager bijvoorbeeld, die maakt een bepaald geluid wat voor mensen niet hoorbaar is maar wat de ratten zeer vervelend vinden. Hierdoor zullen ze de ruimtes mijden waar zo’n rattenverjager in het stopcontact hangt.

 

Als laatste optie hebben wij ook nog meerdere producten om ratten te weren. Bij het bestrijden van ratten is het heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat de ratten niet naar binnen kunnen komen. Zo kunt u denken aan het bekende bijenbekje. Bij ons zijn er ook meerdere roosters te verkrijgen om gaten van buitenaf dicht te maken. En ook hebben wij een speciale kit en staalwol voor de kleinere ingangen waar ratten niet doorheen komen.

 

Hiernaast bieden wij speciale deurborstels met paardenhaar aan waar ratten niet doorheen komen, en zo dus ook niet meer onder de deur naar binnen kunnen komen.

 

Rattenplaag voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook zeker voor een rattenprobleem. Met de juiste preventiemaatregelen kunt u een rattenplaag voorkomen. Zo zijn er een paar tips die we u graag geven om te voorkomen dat ratten bij u op bezoek komen.

 

 • Sluit containers en vuilnisbakken goed af.
 • Zorg dat ze niet kunnen schuilen.
 • Maakt gaten groter dan twee centimeter dicht met gaas.
 • Verspreid de geur van terpentine, kamille en munt langs de deuren van uw huis, ratten houden namelijk niet van deze geur.
 • Neem een kat met jachtinstinct.
 • Strooi niet zomaar met (vogel)voer.
 • Laat geen afval van fruitbomen liggen in de tuin.

 

Zelf ratten bestrijden

Heeft u genoeg van de ratten en wilt u zelf ratten bestrijden? Bestel dan nu de juiste bestrijdingsmiddelen bij Ongediertewinkel.nl.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

23 artikel(en)

 1. Draadkistval voor ratten

  Draadkistval voor ratten

  Eenvoudige draadkist rattenval met 1 inloopgang om levende ratten te vangen.

  Meer info >
  € 14,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Vangkooi voor meerdere ratten

  Vangkooi voor meerdere ratten

  Met deze rattenvangkooi kan u meerdere ratten tegelijk vangen. De ratten kunnen gemakkelijk de vangkooi in maar kunnen er vervolgens niet meer uit.

  Meer info >
  € 36,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Traditionele rattenval

  Traditionele rattenval

  Deze rattenval is een traditionele klapval, gemaakt van hout met een metalen veer.

  Meer info >
  € 2,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Metalen rattenval

  Metalen rattenval

  Een traditionele rattenval maar dan van metaal. Omdat de rattenval van metaal gemaakt is gaat de val veel langer mee.

  Meer info >
  € 4,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Supercat rattenval

  Supercat rattenval

  Deze rattenval inclusief lokstof is zeer eenvoudig scherp te stellen en direct klaar voor gebruik.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Elektrische muizen & rattenval

  Elektrische muizen & rattenval

  Gratis verzending

  Met de elektrische muizen & rattenval vangt u snel en gemakkelijk veel ratten en muizen weg.

  Meer info >
  € 59,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Elektrische rattendoder

  Elektrische rattendoder

  Gratis verzending

  De elektrische rattendoder van Ongediertewinkel.nl is een uniek apparaat. Ratten die in de elektronische rattendoder lopen, worden binnen enkele seconde door een elektrische lading gedood.

  Meer info >
  € 74,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Provoke ratten lokstof

  Provoke ratten lokstof

  Met ratten lokstof van Provoke kunt u op snel en eenvoudig ratten wegvangen!

  Meer info >
  € 32,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Ronada ratten en muizen lijmplank

  Ronada ratten en muizen lijmplank

  Zeer krachtige en grote lijmplank die eenvoudig weer op te bergen is. De afmeting van de lijmplank 21x16 cm.

  Meer info >
  € 3,75
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Ratten & muizen lijmplanken Trapper Rat

  Muizen en ratten lijmplank Trapper Rat

  Zeer krachtige lijmplank in een handige verpakking zodat de lijmplanken weer eenvoudig opgeborgen kunnen worden.

  Meer info >
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Super muizen en ratten lijmplanken

  Super muizen en ratten lijmplanken

  De kant en klare super lijmplanken zijn snel toepasbaar voor muizen en ratten. De lijmlanken zijn groot en hebben een hele dikke lijmlaag.

  Meer info >

  € 9,95

  Special Price € 8,95

  10% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Maki Block muizengif

  Protect Home muizengif

  Zeer sterk muizengif met de werkzame stof Alphachloralose. Met deze verpakking kan u maar liefst 100 muizen bestrijden.

  Meer info >

  € 14,95

  Special Price € 13,95

  7% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 13. Generation Block tegen muizen en ratten

  Generation Block 100 gram

  Generation Block heeft een uiterst snelle werking tegen knaagdieren en bevat de krachtige stof Difethialon.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 14. Pastalokaas muizen en rattengif

  Pastalokaas tegen muizen

  De Pastalokaas heeft een uiterst snelle werking tegen knaagdieren en bevat de nieuwe werkzame stof Difethialon.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 15. Bora rattenvoerkist

  Bora rattenvoerkist

  Met deze professionele rattenvoerkist kunt u op een veilige manier ratten bestrijden.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 16. Rotsachtige rattenvoerkist

  Rotsachtige rattenvoerkist

  Gratis verzending

  Deze rattenvoerkist ziet er van de buitenkant uit als een steen/rots, daardoor valt het helemaal niet op dat er een rattenkist aanwezig is.

  Meer info >
  € 49,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 17. Sakarat Rodentstop tegen ratten en muizen

  Sakarat Rodentstop tegen ratten en muizen

  Gebruiksvriendelijk, niet giftig en gebruiksklaar!

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 18. Staalwol 175 gram

  Staalwol 175 gram

  Ideaal voor het afdichten van gaten. Staalwol zorgt ervoor dat muizen en ratten niet meer naar binnen kunnen komen.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 19. Ratten en muizenverjager 300

  Ratten en muizenverjager 300

  Gratis verzending

  Ultrasone ratten en muizenverjager met een bereik van 280m2. De verjager bevat 2 speakers voor een optimaal resultaat.

  Meer info >
  € 53,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 20. Muizen en ratten en ongedierteverjager 600

  Muizen, ratten en ongedierteverjager 600

  Gratis verzending

  Met deze professionele muizen, ratten en ongedierteverjager verjaagt u muizen, ratten en insecten snel en efficiënt. Het apparaat heeft een bereik van maar liefst 325 m2.

  Meer info >
  € 87,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 21. Ratten klapval

  Ratten klapval

  Eenvoudige ratten klapval van goede kwaliteit. De rattenval is eenvoudig scherp te stellen.

  Meer info >
  € 6,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 22. Ratten doorloopval

  Ratten doorloopval

  Gratis verzending

  Deze rattenvangkooi heeft 2 ingangen zodat de ratten er van beide kanten in kunnen lopen. Zodra de ratten de doorloopval inlopen vallen de deurtjes dicht en kunnen ze er niet meer uit.

  Meer info >
  € 57,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 23. Ronada ratten en muizen lokstof

  Ronada ratten en muizen lokstof

  Ronada ratten en muizen lokstof: als beste getest! is een professioneel en onweerstaanbaar lokmiddel om snel muizen en rattten weg te vangen.

  Meer info >

  € 9,95

  Special Price € 7,95

  20% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Ratten
Minimal Price: 2.95