Val voor fruitvliegjes

Vliegend ongedierte kan een regelrechte plaag vormen. Wie in de zomermaanden veel met voedsel werkt, vers kookt en/of veel organisch afval produceert, weet ongetwijfeld waar we het over hebben. Waar vlees- en zuivelresten vooral vliegen en bromvliegen aantrekken, trekt Gft-afval hoofdzakelijk fruitvliegjes. Fruitvliegjes zijn erg klein, maar daarom niet minder onhygiënisch of minder irritant. Bovendien planten fruitvliegjes zich ontzettend snel voort.

 

De generaties volgen elkaar razendsnel op. Dat is onder andere de reden dat fruitvliegjes zo veelvuldig worden gebruikt in wetenschappelijk onderzoek naar evolutie en genetische ontwikkeling gedurende generaties van individuen. Hoe fascinerend fruitvliegjes op wetenschappelijk gebied ook kunnen zijn, in de keuken zijn ze vooral vervelend. De vraag is dan hoe u fruitvliegjes het beste kunt bestrijden. Een manier van bestrijden is het zetten van een val. Fruitvliegjes komen af op zoete spullen – dat is bekend. Een val voor fruitvliegjes zetten is dus een kwestie van ze lokken met iets zoets en ze vervolgens vast weten te houden of te doden.

 

Verschillende vallen

Een val voor fruitvliegjes is een erg efficiënt bestrijdingsmiddel. Een constructie of apparaat dat zelf al vliegjes lokt en ze vervolgens vasthoudt of doodt bespaart u een hoop moeite en energie. Zo hoeft u niet zelf met een vliegenmepper continu door uw keuken te lopen. Vallen voor vliegend ongedierte bestaan in verschillende vormen en maten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 

 • De huis-, tuin- en keukenval: een bakje siroop. Vliegen worden aangetrokken door de zoete geur, waarna ze in de stroperig vloeistof vast komen te zitten en verdrinken.
 • Vliegentape: een kleverig papiertje dat van het plafond naar beneden hangt en waar vliegen op vast blijven zitten. Vliegentape is minder een soort val, omdat het niet eerst vliegen lokt, maar erop rekent dat vliegen er simpelweg tegenaan vliegen.
 • Vliegenlamp: een vliegenlap trekt allerlei soorten vliegen en vliegjes aan door middel van een lamp, waarna ze zich óf te pletter vliegen tegen een roostertje dat onder stroom staat, óf vast komen te zitten of kleeftape dat de lamp omringt. In beide gevallen zijn de fruitvliegjes gelokt en vastgehouden of gedood.

 

Variaties op een thema

De huis-, tuin- en keukenval op basis van siroop is het eenvoudigst en goedkoopst te maken, maar blijft natuurlijk verre van perfect. Een veel efficiëntere val voor fruitvliegjes is er één die wel werkt volgens hetzelfde principe, maar waarvan het bakje op zo’n manier is ontworpen dat vliegjes er ook echt niet meer uit kunnen nadat ze zijn gelokt. Ze hoeven niet vast te blijven zitten in een stroperige vloeistof; als ze eenmaal naar binnen zijn gevlogen, zullen ze de uitweg niet meer vinden. Dit ontwerp is zowel elegant als effectief. Bovendien wordt deze fruitvliegjesval geleverd inclusief lokmiddel. Dit lokmiddel is ongeveer 30 dagen effectief. Daarna kunt u bij ons een navulling bestellen. Zo kunt u de fruitvliegjesval jarenlang blijven gebruiken. Deze val is een relatief goedkope investering en een zeer effectieve oplossing voor een fruitvliegjesplaag. Gebruik de fruitvliegjesval voor de zekerheid in combinatie met een vliegenlamp. Dan weet u zeker dat u in minder dan geen tijd van uw fruitvliegjesplaag af bent.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 1. Aeroxon Fruitvliegjesval

  Aeroxon Fruitvliegjesval

  De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

  Meer info >

  € 11,95

  Special Price € 9,95

  17% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Fruitvliegjesval driehoek

  Fruitvliegjesval driehoek

  Krachtige fruitvliegjesval om veel fruitvliegjes mee weg te vangen. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Fruitvliegjesval

  Fruitvliegjesval

  Zeer effectieve fruitvliegjes val. De fruitvliegjes worden aangetrokken door het lokmiddel, gaan de val in maar kunnen er niet meer uit.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Navulling Fruitvliegjesval
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Deze fruitvliegjesval is ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Ventilatorlamp

  Ventilatorlamp

  Met deze Ventialtorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen weg. De vliegen worden aangetrokken door de led lampjes en worden vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Luxan tegen vliegende insecten

  Luxan tegen vliegende insecten

  Spuitbus om zelf vliegende insecten te bestrijden. Met deze puitbus kunnen wespennesten ook makkelijk bestreden worden.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Sprigone tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten bestrijdt snel en effectief vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis.

  Meer info >
  € 17,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Vliegenlamp 4 Watt

  Vliegenlamp 7 Watt

  Kleine vliegenlamp die zowel neergezet als opgehangen kan worden. Het voordeel is dat deze vliegenlamp rondom(360°) vliegen vangt.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp met een bereik van 90m² die vliegen rondom(360°) vangt. De vliegenlamp kan zowel neergezet als opgehangen worden.

  Meer info >

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Vliegenlamp met led

  Vliegenlamp met led

  Door de led lampen in deze vliegenlamp wordt er weinig stroom verbruikt. De vliegenlamp heeft een bereik van 30m².

  Meer info >
  € 28,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Val fruitvliegjes
Minimal Price: 7.95