Vogelwering

 

Effectieve vogelwering is een must voor iedereen die heeft te maken met het soms indringende geluid van vogels, de zaken die ze kunnen vernielen, de dakgoten of schoorstenen waarin ze gaan wonen of natuurlijk hun uitwerpselen. Hoewel iedereen van vogels zal houden, kunnen ze ook een grote bron van overlast zijn.

 

Alledaagse vogels als duiven, meeuwen, eksters of kauwen brengen jaarlijks gemiddeld veertien kilo poep voort, wat u natuurlijk niet in uw dakgoot, schoorsteen, op uw tuinmeubels of de mooie plekjes in uw tuin wil aantreffen. Deze kleverige massa kan regenpijpen en afvoerpijpen van schoorstenen op ellendige wijze verstoppen. Hun uitwerpselen bevatten stoffen als fosforzuur en zwavelzuur, die het schilderwerk of pleisterwerk van uw woning ernstig kunnen aantasten. Dit is een goede reden waarom mensen ervoor kiezen om bij vogels op een diervriendelijke manier aan vogelwering te doen.

 

Goede vogelwering zorgt voor hygiëne en beperkt gezondheidsrisico’s

Daarnaast zijn vogelnesten broeiplaatsen voor ongedierte. Denk hierbij aan mijten, vlooien en kevers. Het is dus zaak om met een goede vogelwering een vogelnest zo ver mogelijk van uw woning te houden in verband met de hygiëne, eventuele gezondheidsrisico’s, geluidsoverlast en financiële schade.

 

Niet alleen particulieren maar ook boeren hebben veel behoefte aan goede vogelwering voor hun akkers en weilanden. Vooral duiven, kraaien en ganzen kunnen voor de boer een grote schadepost zijn en er is veel aan gelegen dit soort vogels te verjagen om ze weg te houden bij de gewassen.

 

Zoals u kunt zien aan de vele manieren van aanpak die u online kunt kopen in onze webwinkel om aan vogelwering te doen, is het handig om een middel te selecteren voor een aanpak die past bij uw situatie om vogels te verdrijven.

 

Aanpak vogelwering met staaldraad, duivenpinnen of een vogelnet

Een veel gebruikt middel voor vogelwering is staaldraad, dat u geheel naar wens kunt spannen om vogels weg te houden. Ook hebben we setjes met draadhulsjes, veertjes en posten  in ons aanbod, om de staalkabels naar wens te monteren.

 

Een ander populaire aanpak voor vogelwering zijn duivenpinnen. Dit zijn doorgaans duivenstrips van een meter, die u bovenop schuttingen kunt plaatsen zodat het onaantrekkelijk wordt voor duiven of andere vogels om hier te vertoeven. Tussen elke pin zit 5,5 centimeter en ze zijn 11 centimeter hoog. De pinnen zijn van roestvrij staal en UV-licht bestendig en gaan een leven lang mee. In onze webwinkel vindt u zes varianten van de duivenpin en ook duivenpinnen speciaal bestemd voor de dakgoot. Voordat u duivenpinnen plaatst moet eerst de ondergrond grondig gereinigd worden. Dit is mogelijk met onze speciale flessen met vogeluitwerpselen reiniger. Het is kant en klaar en geschikt voor elke ondergrond.

 

Een ander diervriendelijke methode van vogelwering is het vogelnet. Vogelnetten zijn bij ons leverbaar in de maten 5 x 5 meter en 10 x 10 meter en verkrijgbaar in de kleuren zwart en zandkleur. De maaswijdte is bij alle modellen 50 millimeter, zodat de meeste vogels geen doorgang zullen krijgen; ze zijn met name bestemd voor vogelsoorten als duiven, reigers en meeuwen. De netten voor vogelwering zijn gemaakt van een sterke kunstvezel die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Onze vogelnetten zijn op maat te knippen en ook leveren wij speciale staalkabels om de netten stevig te bevestigen. In combinatie met deze staalkabels bieden wij u desgewenst nog een kabelspanner, kabelklem, oogringen, netringen of een netringentang.

 

Vogelweringsborstel, elektronische vogelverjager of roterende staven

Met een vogelweringsborstel kunt u uitstekend de verstopping in een dakgoot of regenpijp tegen gaan die vogels hebben veroorzaakt. Ook kunt u hiermee tevens bladeren en ander groenafval uit de verstopte dakgoot verwijderen.

 

Als u echt een uitstekende vogelwering wenst, raden wij u een elektronische vogelverjager aan. Vogelverjagers zijn leverbaar vanaf slechts € 17,95 tot de professionele modellen van 375 euro. De elektronische kastjes voor vogelwering werken op batterijen, de duurdere modellen hebben een stroomadapter met snoerlengte van tien meter. Elk model heeft een volumeknop, zodat u het zodanig kan afstellen dat het geluid vogels afschrikt. Het gaat hier om ultrasoon geluid, wat betekent dat het hinderlijk is voor vogels maar uw gehoor het niet kan waarnemen.

 

Het bereik is afhankelijk van het model dat u kiest, maar de kastjes voor particulieren hebben doorgaans een bereik voor een gemiddelde tuin en de professionele sets voor bijvoorbeeld boeren kunnen een gemiddeld weiland aan tot een afstand van 500 meter. Deze professionele wijze van vogelwering heeft ook een alarmgeluid en een afstandsbediening, terwijl een knipperend flitslicht de vogels snel doet opvliegen. Deze vogelverjagers hebben een bewegingssensor, die zichzelf inschakelt zodra er een vogel verschijnt. De gevoeligheid van deze sensor kan worden ingesteld.

 

Een effectief maar voordelig middel van vogelwering zijn onze roterende staven. Deze zijn bevestigd aan ophangtouwtjes en gaan bij een licht briesje al rond draaien, waardoor de vogels schrikken van de felle kleuren en de reflecterende gedeeltes. Ongediertewinkel.nl biedt u voordelige methodes voor vogelwering, want een pakje van drie stuks koopt u al voor slechts € 6,95.

 

‘Bird free’, afschrikballen, vogelverschrikker en vliegers om vogels te verjagen

Een niet zo bekend maar wel effectief middel voor vogelwering is een pakje ‘bird free’. Dit zijn vijf bakjes met een gel die ultraviolet licht afgeeft, die voor een vogel overkomt als vuur. De bakjes dienen circa dertig centimeter uit elkaar te worden neergezet en uw gevederde vrienden zullen niet meer op bezoek komen!

 

Ook goed in de aanpak tegen vogels zijn afschrikballen. Dit zijn gele ballen met een diameter van een halve meter met lichtweerkaatsende stickers, die voor een vogel de opengesperde bek en dreigende ogen van een roofvogel weergeven. Een afschrikbal leveren wij in setjes van twee.

 

Ook treft u in ons assortiment een vogelverschrikker met een speciale vogelafschrikkende kleur, reflectoren en een roofvogelprint. Bij harde wind en storm dient u zo’n vogelverschrikker wel tijdig naar binnen te halen.

 

Tot slot hebben wij sterke nylon vliegers om vogels te verjagen op een lange telescopische paal, voorzien van een kleurstelling die vogels afschrikt. In tegenstelling tot vliegers van kinderen kunnen dit soort vliegers al in de lucht zweven bij een klein briesje. U ontvangt er twee in de kleuren rood en zwart.

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

22 artikel(en)

 1. Duivenpinnen U1

  Duivenpinnen U1 (1 meter)

  De Duivenpinnen U1 hebben een smalle onderkant van 2 cm waardoor ze gemakkelijk op smalle ondergronden bevestigd kunnen worden.

  Meer info >
  € 8,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Duivenpinnen U2

  Duivenpinnen U2 (1 meter)

  De duivenpinnen U2 zijn ideaal om vogels te weren. De duivenpin is bovenaan 10 cm breed en door de smalle onderkant is hij gemakkelijk op dakgoten te plaatsen.

  Meer info >
  € 8,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Duivenpinnen U4

  Vogelpinnen U4 (1 meter)

  De vogelpinnen U4 zijn ideaal om grotere vogels te weren. De vogelpin is bovenaan 15,5 cm breed en waardoor grotere vogels zoals meeuwen niet meer kunnen landen.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Lijm voor duivenpinnen

  Lijm voor duivenpinnen

  Deze lijm is special gemaakt om duivenpinnen op bijna alle ondergronden te bevestigen. Met 1 tube kunt u ongeveer 10 meter duivenpinnen monteren.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Vogelverjager

  Vogelverjager

  De vogelverjager genereert specifieke geluiden waardoor vogels snel verjaagt worden.

  Meer info >

  € 26,95

  Special Price € 23,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Vogelverjager

  Vogelverjager + adapter

  Gratis verzending

  Met deze vogelverjager verjaagt u gemakkelijk alle vogels. De vogelverjager heeft een bereik van 500m², wordt geleverd met een adapter en werkt ook op batterijen.

  Meer info >

  € 99,95

  Special Price € 87,95

  12% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Roterende staven tegen vogels

  Roterende staven tegen vogels

  De roterende en reflecterende staven zorgen ervoor dat de vogels zich bedreigd voelen. Hierdoor worden ze dus snel verjaagd.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Bird Free(5 stuks)

  Bird Free (5 stuks)

  Gratis verzending

  De gel in de kant-en-klare  bakjes veroorzaakt ultraviolet licht wat door de vogels wordt beschouwd al vuur en vliegen ze dus snel weg.

  Meer info >
  € 49,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Vogelnet grote maas 5 x 5 zwart 25m2

  Vogelnet 5 x 5 meter zwart (maaswijdte: 50mm)

  Zwart vogelnet van 5x5 meter en een maaswijdte van 50 mm om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur (maaswijdte: 50mm)

  Zandkleurig vogelnet van 5x5 meter en een maaswijdte van 50 mm om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Vogelnet 5 x 5 meter zwart(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zwart (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 74,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 74,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 13. Vogelnet 10 x 10 meter zwart(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zwart (maaswijdte: 50mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >

  € 89,95

  Special Price € 79,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 14. Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur (maaswijdte: 50mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >

  € 89,95

  Special Price € 79,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 15. Duivenpinnen E2

  Duivenpinnen E2 (1 meter)

  De duivenpinnen E2 zijn rechtopstaande duivenpinnen met een brede onderkant waardoor ze zeer stevig bevestigd kunnen worden. De duivenpinnen E2 zijn 10 cm hoog.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 16. Duivenpinnen E4

  Duivenpinnen E4 (1 meter)

  De duivenpinnen E4 zijn opzij staande duivenpinnen met een brede onderkant waardoor ze zeer stevig bevestigd kunnen worden. De duivenpinnen E4 zijn 11,5 cm hoog.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 17. Duivenpinnen E6

  Vogelpinnen E6 (1 meter)

  De vogelpinnen E6 zijn veruit de beste vogelpinnen uit ons assortiment. Ze hebben een breedte van 20 cm en zijn dus ideaal voor het weren van grotere vogels.

  Meer info >

  € 17,50

  Special Price € 15,95

  9% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 18. Duivenpinnen voor dakgoot

  Duivenpinnen voor dakgoot (1 meter)

  Deze duivenpinnen zijn speciaal gemaakt voor dakgoten. Ze kunnen gemakkelijk op de dakgoot bevestigd worden en zijn 13,5 cm hoog.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 19. Professionele vogelverjager

  Professionele vogelverjager

  Gratis verzending

  Geschatte levertijd: 2 tot 3 werkdagen

  Een professionele vogelverjager om ongewenste vogels op afstand te houden.

  Meer info >
  € 449,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 20. Afchrikbal tegen vogels

  2 afschrikballen tegen vogels

  De verschillende kleurvlakken bootsen dreigende ogen en een opengesperde bek van een roofvogel na.

  Meer info >
  € 33,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 21. Vlieger om vogels te verjagen

  Vlieger om vogels te verjagen

  Gratis verzending

  Stil en erg effectief, de vlieger is altijd aan het werk, ook bij het lichtste briesje. De reflecterende ogen, opvallende kleuren en constante verschillende bewegingen, verjaagt alle vogels.

  Meer info >
  € 179,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 22. Vogeluitwerpselen reiniger

  Vogeluitwerpselen reiniger

  Reinigingsmiddel voor uitwerpselen van vogels. Geschikt voor steen, beton, zink, lood, hout enz.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Vogelwering
Minimal Price: 7.95