Vogelnet

Een vogelnet is een goed vogelwerend middel tegen vogeloverlast. Want als vogels als duiven, kraaien of meeuwen uw terrein, woning of bedrijfspand hebben uitgezocht als broedplaats of om een territorium te creëren, dan bent u soms ver van huis. Een effectieve methode voor vogelwering door bijvoorbeeld een vogelnet is dan een uitstekende oplossing.

 

Met een vogelnet, waarbij de vogels net niet door de mazen kunnen door dringen, kunt u ze afschermen van hun favoriete broed- en rustplaatsen. Zodoende blijven pleisterplaatsen vogelvrij, zoals uw schoorsteen, balkon, dakkapel, de zonnepanelen, een gevaarlijke plek als een elektriciteitsinstallatie of op uw dak geplaatste airco’s die niet verstopt moeten raken door vogelpoep. Met een vogelnet op maat kunt u heel gericht vogels weren op de plekken waar u ze niet wil hebben.

Last van vogels

Vogeloverlast is voor veel mensen een terugkomend probleem. De last van vogels verschilt van vogelpoep op het balkon tot een schoorsteen die verstopt is omdat vogels een nest op hebben gebouwd. In extreme gevallen is het vogelprobleem niet alleen buitenshuis aanwezig. Zo is het mogelijk dat vogels huizen en bedrijfspanden binnendringen om daar een nest te bouwen. Vogeloverlast komt veel voor en dus moet er wat tegen gedaan worden.

De reden van uw vogeloverlast

De grootste reden van vogeloverlast is territorium. Eenmaal een plek gekozen dan wonen en slapen ze daar. Dakranden zijn een populaire plek voor vogels. Ze observeren de omgeving vanuit die plekken, ook wel roesteren genoemd. Voor een slaapplek zoeken vogels een warme en beschutte plek. Schoorstenen zijn hier vaak slachtoffer van. Ook voor het broeden en bouwen van nesten houden vogels vaak een vast locatie aan. Eenmaal bekend met de locatie zullen de vogels jaarlijks terugkomen naar dezelfde plek. Maatregelen tegen de vogeloverlast zijn in veel gevallen noodzakelijk.

Aanpak overlast vogels met een vogelnet

Dan komen we nu bij vragen als: hoe bestrijd ik vogels en wat te doen tegen vogeloverlast?
De oplossing voor vogeloverlast is simpel. Een net tegen vogels voorkomt niet alleen een doorgang van vogels, u bent ook verlost van alle excessen van vogelproblematiek. Sommige mensen doen ’s ochtends bijvoorbeeld geen oog meer dicht als bij zonsopgang de eerste vogels beginnen te kwetteren. Ze bouwen vogelnesten in uw dakgoot of schoorsteen, gebruiken de randen van balkon of dakgoot als openbaar urinoir en die uitwerpselen kunnen ook nog eens zorgen voor verstoppingen in regenpijpen. Ook kan de vogelpoep de pleisterlaag of het schilderwerk van met name oude panden aantasten vanwege de bijtende chemische verbindingen die erin zitten, terwijl zeker bij bedrijven het geen goed visitekaartje vormt als de stoep van uw entree een duidelijke aanwezigheid van duiven of andere vogels verraadt. Tot slot kan vogelpoep diep doordringen in de laklaag van uw auto, wat een aanzienlijke kostenpost kan vormen.

 

Daarom adviseren wij van Ongediertewinkel.nl om een van de meest vogelwerend werkende middelen online bij ons te kopen: het vogelnet. Het is niet alleen een effectieve manier voor vogelwering, maar ook een relatief voordelige.

Verschillende vogelnetten

Bij Ongediertewinkel.nl treft u vogelnetten in meerdere maten en meerdere kleuren, zodat deze niet opvallend afsteken bij de kleur van uw woning of bedrijfspand. Ook is het mogelijk om een vogelnet op maat te maken voor de specifieke situatie van het object dat u wil beschermen, dat kan natuurlijk uiteenlopen van een woning tot een speeltoestel of een boom.

 

Het is van belang dat u het spannen van een vogelnet nauwkeurig doet. Er kan immers maar zo nog ergens een kleine opening zijn waar de duiven of kraaien alsnog doorheen kunnen glippen, waardoor ze uw locatie alsnog als rustplaats of territorium gaan zien. Sommige klanten kiezen er zelfs voor om vogelnetten te laten spannen door een gespecialiseerd bedrijf, die de netten tegen vogels zo uitgekiend en onopvallend mogelijk ophangen.

Voordelen van een vogelnet

Vogelnetten zijn een effectief middel tegen vogels. Er zijn een aantal voordelen van vogelnetten die we u niet willen onthouden.

 

Allereerst zijn de vogelnetten van Ongediertewinkel.nl vuurbestendig, waterafstotend en zodanig vervaardigd dat ze bestand zijn tegen de weerselementen. Het ideale is dat het zeker voor het zichtbereik van vogels van een afstand niet zichtbaar is.

 

Daarnaast is een net tegen vogels  zowel geschikt voor tuinen als bouwobjecten, het is uitstekend te gebruiken voor het weghouden van vogels bij bomen, planten en struiken. Ondanks de formaten van de netten tegen vogels kunnen ook boeren er veel baat bij hebben voor hun gewassen, terwijl een vogelnet ook zeer in trek is bij kwekers. Het zijn echter grotere netten dan de struikennetjes die u bij tuincentra kunt kopen.

Vogelnetten voorkomen ziektes en zijn hygiënisch

Door middel van een net tegen duiven of andere vogels bent u er voorgoed van verlost dat onze gevederde vrienden hun ziektes op u kunnen overbrengen. U creëert er dus een extra hygiënische situatie mee en ziekteverwekkers krijgen hierdoor geen kans meer om toe te slaan. Ondanks alle weersomstandigheden is het gangbaar dat een vogelnet dat u online kunt kopen bij Ongediertewinkel.nl zeker tien jaar mee gaat bij normaal gebruik.

 

Het draad is UV-beschermd, wat een lange levensduur garandeert van het net tegen vogels. Elk net die u in onze webwinkel kunt kopen is gemaakt van waterabsorberend non-elastisch geknoopt polyethyleen, materiaal dat al tientallen jaren zijn goede dienst bewijst. De draaddikte van de vogelnetten is 3 millimeter en de maasbreedte kan verschillend zijn, afhankelijk met welk vogelsoort u heeft te maken.

Een vogelnet werkt effectief tegen vogels

Een opmerkelijke eigenschap aan een vogelnet die u online kunt kopen bij de webwinkel Ongediertewinkel.nl is de brandveiligheid. Het materiaal is brandwerend en zal verschrompelen zodra het echt vlam vat, dit verkleint tevens de kans op brandwonden.

 

Elk net tegen vogels uit onze collectie heeft een stevige kabelzoom, waardoor u een stalen kabel kunt manoeuvreren om het vogelnet goed te bevestigen zodat deze er niet bij de eerste de beste storm afwaait. Als u in de webwinkel van Ongediertewinkel.nl online een vogelnet wil kopen, let dan ook op alle handige hulpmiddelen die wij aanbieden. Voor een degelijke bevestiging van een net hebben wij bijvoorbeeld in ons aanbod sets van 500 netringen of oogringen. Ook kunnen wij een speciale netringentang leveren, om alle ringen mooi op maat te knippen. Daarnaast raden wij u een kabelklem aan voor aan de uiteinden van de kabel. Tot slot heeft onze webwinkel ook nog een kabelspanner om de kabel te verbinden aan een lusje, zodat de kabel strak komt te staan en u daardoor de zekerheid heeft dat er geen enkele vogel nog langs de zijkant doorheen kan glippen.

Tips tegen vogels

Vogels zijn onmisbaar voor ons ecosysteem. Ze zijn onderdeel van de natuur en die dienen we te beschermen. Toch willen we de overlast van vogels beperken tot een minimum. Voor u hebben we een aantal tips op een rijtje gezet wat u nu al kan doen om vogels te voorkomen.

 

 • Voer met mate: vetbolletjes ophangen in de winter is geen probleem, maar ga niet met brood strooien.
 • Haal lege nesten weg: Lege nesten kunnen andere vogels aantrekken. Wees dit voor.
 • Zet duivennetten in om vogeloverlast te voorkomen.
 • Plaat pinnen op de plekken waar de vogels vaak zitten.
 • Leg een draadsysteem aan: op deze manier kunnen vogels niet meer goed landen op plekken.

 

Direct een vogelnet bestellen 

Een vogelnet is misschien wel het meest populaire middel tegen vogels dat u kunt kopen in onze webwinkel. Ga voor onze degelijke en effectieve producten tegen vogelwering. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over dit product of andere middelen tegen het verjagen van vogels. Als u bestelt voor 17:30 uur hebt u de bestelling de volgende dag in huis. Indien u de mogelijkheid heeft uw bestelling af te halen bij ons in Alkmaar bespaart u de verzendkosten (in het weekend zijn wij gesloten). Wij leveren ook in België. Omdat wij aan hergebruik van dozen doen heeft u de mogelijkheid uw bestelling ook discreet te laten verpakken. Bestel snel vogelnetten bij Ongediertewinkel.nl.

 

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 artikel(en)

 1. Vogelnet grote maas 5 x 5 zwart 25m2

  Vogelnet 5 x 5 meter zwart (maaswijdte: 50mm)

  Zwart vogelnet van 5x5 meter en een maaswijdte van 50 mm om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur (maaswijdte: 50mm)

  Zandkleurig vogelnet van 5x5 meter en een maaswijdte van 50 mm om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 29,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Vogelnet 5 x 5 meter zwart(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zwart (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 74,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 5 x 5 meter zandkleur (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 74,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Vogelnet 10 x 10 meter zwart(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zwart (maaswijdte: 50mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >

  € 89,95

  Special Price € 79,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur(maaswijdte: 50mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur (maaswijdte: 50mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >

  € 89,95

  Special Price € 79,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Vogelnet 10 x 10 meter zwart(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zwart (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 249,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 8. Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur(maaswijdte: 19mm)

  Vogelnet 10 x 10 meter zandkleur (maaswijdte: 19mm)

  Gratis verzending

  Vogelnet om vogels te weren op plaatsen waar u ze niet wenst.

  Meer info >
  € 249,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 9. Kabel voor spannen van vogelnet

  Kabel voor spannen van vogelnet

  Staalkabel voor het monteren van vogelnetten. De staalkabel is leverbaar in GVS en RVS.

  Meer info >
  € 28,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 10. Kabelspanner

  Kabelspanner

  Met deze kabelspanners kunt u de staalkabel goed strak spannen.

  Meer info >
  € 3,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Kabelklemmetjes

  Kabelklem

  Kabelklem om de staalkabel in vast te klemmen. De klem is leveraar in GVS en RVS.

  Meer info >
  € 0,85
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Netringen

  Netringen

  Speciale ringen om het net goed te bevestigen aan de staalkabel.

  Meer info >
  € 6,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 13. Netringen tang

  Netringen tang

  Gratis verzending

  Speciale tang voor de netringen.

  Meer info >
  € 149,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 14. Oogringen

  Oogringen

  Oogringen om het net goed te begeleiden en om de kabelspanners aan te monteren.

  Meer info >
  € 8,50
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Vogelnetten
Minimal Price: 0.85