Wat te doen bij fruitvliegjes?

Voor bijna iedereen is het een welbekend fenomeen in de zomermaanden: fruitvliegjes. Ze komen af op etensresten, dus niet alleen op fruit. Vaak is het een raadsel hoe ze überhaupt binnenkomen en een crime om weer van ze af te komen. Wanneer je eenmaal één of twee fruitvliegjes hebt gespot, is de kans groot dat ze zich binnen enkele dagen hebben vermeerderd. En vermeerderen betekent bij fruitvliegjes gauw vervijfvoudigd. Fruitvliegjes planten zich enorm snel voort. (Dat is ook waarom ze vaak worden gebruikt voor onderzoek naar genetische ontwikkeling en evolutie in de loop van vele generaties van een soort). De grote vraag blijft natuurlijk: wat te doen? Fruitvliegjes gaan niet zomaar vanzelf weg. Daarom is het goed om te weten wat te doen tegen fruitvliegjes.

 

Wat werkt het best?

Zo lang er mensen en etensresten bestaan, bestaat er irritatie over fruitvliegjes. In de loop der jaren zijn er allerlei manieren bedacht om van fruitvliegjes af te komen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

 • Het afdekken van etensresten.
 • Het onmiddellijk weggooien van etensresten, bijvoorbeeld door het in een Gft-container buiten te doen of op een composthoop te gooien.
 • Het neerzetten van een bakje siroop, dat fruitvliegjes moet aantrekken, waarna ze in de kleverige vloeistof verdrinken. Dit is ook een vaak-gebruikt middel tegen wespen, die vaak rond dezelfde tijd als fruitvliegjes een plaag beginnen te vormen.
 • Het neerzetten van een fruitvliegjesval. Een bakje siroop kan ook tellen als fruitvliegjesval, maar er zijn professionelere versies van.
 • Het ophangen of neerzetten van een vliegenlamp.

 

Vliegenval en vliegenlamp

Wat dus te doen tegen fruitvliegjes? Wanneer u er elke keer weer veel last van heeft, dan is het aan te raden om een vliegenlamp aan te schaffen. Het is een kleine investering in de hygiëne en de zomerse rust van uw keuken, maar wel één die zich dubbel en dwars terugbetaalt. In ons assortiment vindt u een aantal zeer betaalbare en effectieve opties om uw keuken vliegjesvrij te maken. Een vliegenlamp werkt als volgt: het licht trekt de vliegjes aan, waarna ze tegen het roostertje vliegen dat onder stroom staat (genoeg om vliegjes te doden, maar geheel veilig voor u en anderen), of vast komen te zitten aan de kleefplaten tussen de lampen in.

 

Wattage en bereik

Het bereik en de werking van een vliegenlamp worden gemeten in vierkante meters. Voor bij u thuis hebben we betaalbare vliegenlampen van 7 Watt, die een bereik heeft van 70 vierkante meter. Ruim voldoende voor in uw eigen keuken, dus! Daarnaast hebben we ook een LED-versie, voor de milieubewuste fruitvliegjesbestrijder, met een wat minder groot bereik (30 vierkante meter). Een dergelijke lamp zou echter nog steeds prima functioneren in de keuken of op het terras. Gebruikt u een vliegenlamp in combinatie met een vliegenval, dan bent u er nog zekerder van dat u geen last heeft van vliegjes. Dus wat te doen bij fruitvliegjes? Dek uw eten af, gooi het zo veel mogelijk buiten weg, en koop voor de zekerheid een vliegenlamp. Zo bestrijdt u fruitvliegjes!

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

 1. Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Doctor Clean Fruitvliegjesval

  Deze fruitvliegjesval is ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof.

  Meer info >
  € 12,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Sprigone tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten

  Topscore tegen vliegende insecten bestrijdt snel en effectief vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten in en rondom het huis.

  Meer info >
  € 17,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 3. Fruitvliegjesval

  Fruitvliegjesval

  Zeer effectieve fruitvliegjes val. De fruitvliegjes worden aangetrokken door het lokmiddel, gaan de val in maar kunnen er niet meer uit.

  Meer info >
  € 7,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Navulling Fruitvliegjesval
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Aeroxon Fruitvliegjesval

  Aeroxon Fruitvliegjesval

  De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het natuurlijke lokmiddel en kleven stevig vast in de lijmlaag aan de binnenkant van de fruitvliegjesval.

  Meer info >

  € 11,95

  Special Price € 9,95

  17% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Fruitvliegjesval driehoek

  Fruitvliegjesval driehoek

  Krachtige fruitvliegjesval om veel fruitvliegjes mee weg te vangen. Met deze fruitvliegjesval kunnen tot wel 1500 fruitvliegjes gevangen worden.

  Meer info >
  € 19,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Vliegenlamp 4 Watt

  Vliegenlamp 7 Watt

  Kleine vliegenlamp die zowel neergezet als opgehangen kan worden. Het voordeel is dat deze vliegenlamp rondom(360°) vliegen vangt.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp 11 Watt

  Vliegenlamp met een bereik van 90m² die vliegen rondom(360°) vangt. De vliegenlamp kan zowel neergezet als opgehangen worden.

  Meer info >

  € 19,95

  Special Price € 14,95

  25% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Luxan tegen vliegende insecten

  Luxan tegen vliegende insecten

  Spuitbus om zelf vliegende insecten te bestrijden. Met deze puitbus kunnen wespennesten ook makkelijk bestreden worden.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Vliegenlamp met led

  Vliegenlamp met led

  Door de led lampen in deze vliegenlamp wordt er weinig stroom verbruikt. De vliegenlamp heeft een bereik van 30m².

  Meer info >
  € 28,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Ventilatorlamp

  Ventilatorlamp

  Met deze Ventialtorlamp vangt u snel alle vervelende vliegen weg. De vliegen worden aangetrokken door de led lampjes en worden vervolgens de lamp ingezogen door de ventilator.

  Meer info >
  € 27,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Wat te doen fruitvliegjes
Minimal Price: 7.95