Wat te doen tegen muizen?

 

Heb je muizenoverlast? En weet je niet wat je moet doen tegen muizen? Ongediertewinkel.nl is specialist op het gebied van muizenbestrijding. Wij vertellen je graag wat je kunt doen tegen muizen. In Nederlands worden jaarlijks zo’n 3,4 miljoen muizen en ratten gedood. Op basis daarvan kunnen we zeggen dat het bij veel mensen een probleem is. Toch tasten veel mensen in het duister als het gaat om het bestrijden van muizen. Welke manieren zijn er om muizen te bestrijden, wat helpt tegen muizen en wat is de meest diervriendelijke manier om muizen te bestrijden? Wij zullen alle methoden behandelen zodat jij kan bepalen wat voor jou de beste manier is om van een muizenplaag af te komen en al deze vragen worden beantwoord.

 

Waarom heb ik een muis in huis?

Om erachter te komen wat u kunt doen tegen muizen, is de reden achter het muizenbezoek ook niet geheel onbelangrijk. De voornaamste reden van een muizenprobleem in uw huis of bedrijfspand is het voedsel dat te vinden is in gebouwen. Muizen zijn omnivoren, dit houdt in dat ze bijna alles eten wat ze tegenkomen. ’s-Nachts bezoeken muizen wel 20 tot 30 verschillende plekken. Op elke locatie wordt zo’n 15 gram aan voedsel gegeten.

Een andere reden voor muizen om uw huis binnen te dringen is de warmte en beschutting dat gebouwen bieden. Muizen houden niet van kou en dus is een geïsoleerd gebouw voor de knaagdieren zeer fijn, voor u iets minder.

 

Voorkomen van muizen in huis

Het voorkomen van muizen is vaak de beste oplossing. Daarnaast is het voorkomen de meest diervriendelijke oplossing voor muizen. Muizen komen voornamelijk af op voedsel. Preventieve maatregelen tegen muizen zijn er genoeg maar zijn geen garantie op een muisvrij huis of een muisvrij bedrijfspand.

 

Muizen (en ook ratten) knagen makkelijk door plastic en karton. Voedsel is dan ook vaak een makkelijke prooi voor deze ongedierte. Wij adviseren voedsel daarom in afsluitbare bakjes te bewaren.

 

Daarnaast kan je muizen voorkomen door de gaten en kieren van je huis of bedrijfspand zo veel mogelijk te beperken. Muizen kruipen gemakkelijk door kieren. Kieren van een halve centimeter zijn genoeg om naar binnen te sluipen.

 

Een andere maatregel tegen muizen is het groen rondom je huis of bedrijfspand kort houden. In hoge(re) begroeiing voelen muizen zich veilig ten opzichte van roofdieren. Indien je dit doet zullen muizen een ander leefgebied zoeken waar ze beter beschermd zijn.

 

De meest natuurlijke manier om muizen te verjagen is met behulp van katten. Van nature vijand nummer één voor muizen. Een kat in en rondom huis zal muizen verdrijven en wanneer uw kat een goeie jager is zelfs doen verdwijnen.

 

Manieren om muizen te bestrijden

Is het voorkomen van muizen in je huis al geen optie meer. Dan kan je op verschillende manieren muizen bestrijden.

 

De methode die in de praktijk het beste werkt is een lokdoosje met muizenkorrels die u onder een bank of kast plaatst. Maak hierbij eventueel een opening in het zakje met de korrels, zodat de muis de zeer aantrekkelijke geur nog beter kan ruiken.

 

De muizen zullen de korrels meevoeren naar hun nest en daar opeten of hun jongen ermee voeren. De inhoud van de korrels leidt tot interne bloedingen en uitdroging bij de muis. Het overschot van de muis zal mummificeren, waarna u hem kunt opruimen. Voor de zekerheid vermelden we dat kinderen en huisdieren uiteraard buiten bereik van de korrels dienen te blijven!

 

Andere methoden om muizen te verjagen zijn:

 

 

Muizen verjagen met geur

Geuren inzetten om muizen te verjagen is een strategie om muizen op afstand te houden. Muizen kunnen niet tegen een aantal planten en kruiden. Enkele voorbeelden zijn kruidnagel, pepermunt, kamille, chilipeper en lavendel. Muizen verjagen met geur is heeft echter geen gerante werking. Ze zullen wel muizen afschrikken.

 

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is iets wat u wellicht vaak voorbij ziet komen. Ultrasone geluiden kunnen worden ingezet om muizen te verjagen. Ultrasoon geluid is een geluid met een hoge frequentie. Zo hoog dat het voor een mens niet hoorbaar is. Muizen verjagen met ultrasoon geluid is effectief omdat het geluid zeer vervelend is voor ongedierte. Ultrasoon geluid kan niet door muren heen dringen. Je zal dus voor elke ruimte een ultrasone muizenverjager moeten plaatsen voor de optimale werking.

 

Diervriendelijke bestrijding

Zoals al gezegd is het voorkomen van muizen de meest vreedzame oplossing. Als dit niet kan worden voorkomen dan is een pijnloze en snelle dood de meest diervriendelijke oplossing om muizen te bestrijden. Gif en lijmplanken zijn minder geschikt als je voor een diervriendelijke oplossing gaat. Een diervriendelijke manier is om de muis te vangen en ze daarna op afstand van de woning uit te zetten. Een muizenklem is effectief en relatief diervriendelijk omdat de muis direct gedood wordt en geen lijdensweg ondergaat.

 

Overige tips voor muizenbestrijding

Daarnaast hebben wij nog een aantal overige tips om muizen te bestrijden voor u:

 

 • Zorg ervoor dat u geen vuilnis laat staan en zorg ervoor dat vuilnis in een afgesloten container zit.
 • Gooi geen voedsel rondom uw huis.
 • Voorkom gaten en kieren in uw huis.
 • Zorg ervoor dat u geen vuile afwas op het aanrecht laat staan.
 • Positioneer uw honden- en kattenbrokjes op een slimme en effectieve plek. De geur schrikt muizen namelijk af.
 • Zorg ervoor dat elke container afsluitbaar is.
 • Houd het groen rondom uw huis kort.

 

Middelen tegen muizen bestellen

Wilt u snel van uw muizenprobleem af? Bestel dan nu de beste middelen tegen muizen bij Ongediertewinkel.nl. Heeft u vragen of komt u ergens niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder. 

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

25 artikel(en)

 1. Radikal Pasta 120 gram Muizen en Rattengif

  Radikal Pasta 120 gram

  Super sterk gif in pasta vorm. De pasta heeft een zeer goede aantrekkingskracht en dood knaagdieren al binnen 24 uur.

  Meer info >

  € 18,95

  Special Price € 15,95

  16% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 2. Flash graan haverkorrels

  Flash graan haverkorrels

  Flash graan heeft een uiterst snelle werking tegen knaagdieren en bevat de nieuwe werkzame stof Alfachloralose.

  Meer info >
  € 11,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 3. Frap Soft Block ratten en muizengif

  Frap Soft block 50 gram

  Deze pasta is zeer geschikt om knaagdieren te bestrijden. Het voordeel van dit product is dat het geschikt is om in vochtige ruimtes te gebruiken en daarnaast is het zeer aantrekkelijk door het hoge vochtgehalte in het product.

  Meer info >
  € 9,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 4. Muizen lijmplanken Trapper Max

  Muizen lijmplanken Trapper Max (10 stuks)

  Kant-en-klare lijmplank met vanille geur om de muizen extra aan te trekken. Van deze lijmplank kan eventueel een huisje gevouwen worden.

  Meer info >
  € 9,25
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 5. Muizen lijmplanken Trapper LTD

  Muizen lijmplanken Trapper LTD (10 stuks)

  Deze lijmplank is kant-en-klaar en eenvoudig in gebruik. Door de vanille geur in de lijm worden de muizen extra aangetrokken.

  Meer info >
  € 9,25
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 6. Ronada muizen lijmplank

  Ronada muizen lijmplank

  Zeer krachtige lijmplank die eenvoudig weer op te bergen is. De afmeting van de lijmplank 15x10,5 cm.

  Meer info >
  € 2,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 7. Ronada ratten en muizen lokstof

  Ronada ratten en muizen lokstof

  Ronada ratten en muizen lokstof: als beste getest! is een professioneel en onweerstaanbaar lokmiddel om snel muizen en rattten weg te vangen.

  Meer info >

  € 9,95

  Special Price € 7,95

  20% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 8. Supercat muizenval

  Supercat muizenval (kunststof)

  De in enkele seconden opgebouwde muizenval van SuperCat is een van de betrouwbaarste muizenvallen.

  Meer info >

  € 8,95

  Special Price € 7,95

  11% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 9. Muizenvoerdoos met klapval

  Muizenvoerdoos met klapval

  Kunststof muizenvoerdoosje waar zowel muizengif als een klapval in geplaatst kan worden. Het voordeel is dat de klapval niet bereikbaar is voor kinderen en huisdieren.

  Meer info >
  € 6,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 10. Hygiënische muizenval

  Hygiënische muizenval (2 stuks)

  Hygiënische muizenval voor het vangen van muizen zonder ze aan te raken.

  Meer info >

  € 14,95

  Special Price € 13,95

  7% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 11. Multiple Catch Trap levende muizenvangkooi

  Multiple Catch Trap levende muizenvangkooi

  De multiple catch trap is een ideaal middel om muizen te vangen als je diervriendelijk muizen wil vangen.

  Meer info >

  € 13,95

  Special Price € 11,95

  14% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 12. Elektrische muizendoder

  Elektrische muizendoder

  Gratis verzending

  De elektrische muizendoder is een uniek apparaat! Zodra een muis de elektronische muizendoder binnenkomt, wordt deze binnen enkele seconden door de elektrische lading gedood.

  Meer info >

  € 52,95

  Special Price € 47,95

  9% korting

  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 13. Elektromagnetische muizen en rattenverjager

  Elektromagnetische muizen en rattenverjager

  Deze verjager werkt met een elektromagnetisch veld. Dit vinden muizen en ratten zeer vervelend en zullen daardoor de ruimte snel verlaten.

  Meer info >
  € 23,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 14. Muizen en rattenverjager (3 in 1)

  Muizen en rattenverjager (3 in 1)

  Deze muizen en rattenverjager bevat 3 technologieën om de knaagdieren te verjagen. De technologieën zijn ultrasoon, elektromagnetisch en een flits licht. Het apparaat heeft een bereik van 220m2.

  Meer info >
  € 39,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 15. Multistop ongedierteverjager

  Multistop ongedierteverjager

  Deze ongedierteverjager combineert 2 technologieën, namelijk ultrasoon en elektromagnetisch. De verjager heeft een bereik van 200m².

  Meer info >
  € 29,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 16. Muizenverjager

  Muizen en rattenverjager

  Muizen en rattenverjager met 2 speakers en daardoor een groot een bereik van 370m². De verjager zendt een ultrasoon geluid en elektromagnetische golven uit.

  Meer info >
  € 37,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 17. Sakarat Rodentstop tegen ratten en muizen

  Sakarat Rodentstop tegen ratten en muizen

  Gebruiksvriendelijk, niet giftig en gebruiksklaar!

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 18. Elektrische muizen & rattenval

  Elektrische muizen & rattenval

  Gratis verzending

  Met de elektrische muizen & rattenval vangt u snel en gemakkelijk veel ratten en muizen weg.

  Meer info >
  € 59,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 19. Frap Block muizen en rattengif

  Frap Block 6x15 gram

  Deze gifblokken zijn zeer geschikt om knaagdieren te bestrijden en omdat ze vast gezet kunnen worden in onze voerdoosjes wordt het meeslepen voorkomen. Bestand tegen vocht en schimmel met een ideale knaagvorm.

  Meer info >
  € 13,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 20. Muskil graan 50 gram

  Muskil graan 50 gram

  Muskil Graan 50 gram is vergif ter doding van knaagdieren. Muskil Graan bevat de sterke werkzame stof Brodifacoum.

  Meer info >
  € 8,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 21. Tomorin graan 100 gram

  Tomorin graan 100 gram

  Tomorin Graan is muizengif op basis van graankorrels. Het is klaar voor gebruik in zakjes van 10 gram voor de bestrijding van muizen.

  Meer info >

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 22. Muizenvoerkist kunststof

  Muizenvoerkist kunststof

  Kunststof voerkist voor lokaas ter bestrijding van muizen. 

  Meer info >
  € 1,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 23. Muizenlijm

  Muizenlijm

  Muizenlijm is lijm tegen muizen, met een lijmplank kunt u hiermee muizen vangen met lijm. Lijmplankjes zijn verkrijgbaar met lijm en eventueel een lokmiddel, ook kun u de lijm voor muizen vangen door middel van lijmplankjes los kopen bij Ongediertewinkel.nl.

  Meer info >
  € 5,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

 24. Muizen lijmvallen

  Muizen lijmvallen

  De lijmvallen zijn kant en klaar, doeltreffend en gemakkelijk uit te zetten.

  Meer info >
  € 9,95

  Beschikbaarheid: Niet in voorraad

 25. Ronada Provoke muizen lokstof

  Provoke muizen lokstof

  Plaats je een muizenval in je huis, dan hoop je dat de muizen daarin gaan lopen. Je moet maar net geluk hebben. Het is echter mogelijk om de kans aanzienlijk te vergroten dat je muizenval effectief zal zijn. Dit kan met Provoke muizen lokstof.

  Meer info >
  € 11,95
  Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Wat te doen tegen muizen?
Minimal Price: 1.95